18/02/2023 18/02/2023 Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών το σαρανταήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο. Λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στην Μητρόπολη όλη η οικογένεια του τέως βασιλιά, ενώ νωρίτερα είχαν καταφτάσει οι επίσημοι καλεσμένοι. Στη Μητρόπολη Αθηνών παραβρέθηκαν η αδελφή του...
18 Φεβρουαρίου, 2023 - 12:42
Τελευταία ενημέρωση: 18/02/2023 - 13:24

Τελέσθηκε το μνημόσυνο του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Τελέσθηκε το μνημόσυνο του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου στη Μητρόπολη Αθηνών (ΦΩΤΟ)

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου στη Μητρόπολη Αθηνών το σαρανταήμερο μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Λίγο μετά τις 11:00 έφτασε στην Μητρόπολη όλη η οικογένεια του τέως βασιλιά, ενώ νωρίτερα είχαν καταφτάσει οι επίσημοι καλεσμένοι.

Στη Μητρόπολη Αθηνών παραβρέθηκαν η αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, επίτιμη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, η Φάνη Πάλη Πετραλιά, η Νότης Μηταράκης, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου.

Μετά του μνημοσύνου  της τελετής θα ακολουθήσει καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Αύριο Κυριακή  θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου του τέως βασιλιά.

Ο λίγος κόσμος που βρέθηκε έξω από την Μητρόπολη, χειροκρότησε την οικογένεια του τέως βασιλιά της Ελλάδος, κατά την άφιξη αλλά και κατά την έξοδό τους από την Μητρόπολη. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις είχαν τεθεί σε ισχύ από το πρωί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων