17/12/2023 17/12/2023 Για το Άγιον Όρος όπως τον γνώρισε σε μια αναμενόμενη συγκλονιστική ομιλία θα μιλήσει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο Ιατρός – Ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ). Η είσοδος είναι...
17 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2023 - 16:39

Ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: “Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα”

Διαδώστε:
Ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης με θέμα: “Το Άγιον Όρος όπως το γνώρισα”

Για το Άγιον Όρος όπως τον γνώρισε σε μια αναμενόμενη συγκλονιστική ομιλία θα μιλήσει την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:00 στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης ο Ιατρός – Ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου. Η εκδήλωση γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας στο Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στην έναρξη της εκδήλωσης θα ακουστούν 3 τραγούδια από την Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Κεραμιδίου “Μακεδονια” από το Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Νικολάου Πατρή.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου είναι ιατρός, ειδικός παθολόγος και ιερέας της Ορθόδοξης Εκκλησίας και διακονεί από το 2004 την Ιεραποστολή στο Καμερούν της Αφρικής.

Εμψυχώνει με τις ομιλίες του, ενσαρκώνοντας στη σύγχρονη εποχή τη φράση του αποστόλου Παύλου: «Θέατρον εγεννήθημεν τω κόσμῳ και αγγέλοις και ανθρώποις» (Α΄Κορ. 4, 9). Πράγματι, ο πατήρ Ευάγγελος δεν διστάζει να κηρύξει, να φωνάξει, να αυτοσαρκαστεί, με στόχο να μας θυμίσει ποιοι είμαστε και προς τα πού πορευόμαστε. Και πάνω από όλα, να μας θυμίσει την άπειρη αγάπη του Κυρίου μας. Δεν είναι δικές του επινοήσεις τα όσα λέγει∙ μελετάει πολύ και επίπονα, έχει ακούσει φωτισμένους αγίους, αλλά και ιερείς της εποχής μας με φώτιση Θεού, οι οποίοι δεν έχουν ακόμη αγιοκαταταχθεί. Και όλη αυτή την κοπιώδη μελέτη των Γραφών και της Παράδοσής μας μάς τη μεταφέρει και μάς τη δίνει όπως ένας γονιός ταΐζει το παιδί του με το κουταλάκι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων