07/11/2022 07/11/2022 Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στις 7:00 μ.μ. με την ομιλία του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτου Α.Π.Θ. και του κ. Ιωάννη Χασιώτη στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης. Το θέμα που δόθηκε στους ομιλητές είναι το: «Τυφλός ών, άρτι βλέπων». Ο βασικός ομιλητής είναι ο κ....
07 Νοεμβρίου, 2022 - 18:37
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2022 - 18:44

Ομιλίες με θέμα «Τυφλός ών, άρτι βλέπων» στη Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Διαδώστε:
Ομιλίες με θέμα «Τυφλός ών, άρτι βλέπων» στη Σχολή Γονέων-Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Μια «ξεχωριστή» εκδήλωση θα γίνει σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022 στις 7:00 μ.μ. με την ομιλία του Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής κ. Μιχαήλ Τρίτου Α.Π.Θ. και του κ. Ιωάννη Χασιώτη στη Σχολή Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης.

Το θέμα που δόθηκε στους ομιλητές είναι το: «Τυφλός ών, άρτι βλέπων».

Ο βασικός ομιλητής είναι ο κ. Ιωάννης Χασιώτης ο οποίος γεννήθηκε στη Μηλιά Μετσόβου το 1947 και άσκησε το επάγγελμα του κτηνοτρόφου. Είχε την ατυχία να χάσει το φως του. Είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο εκμαθήσεως της Καινής Διαθήκης, όπως θα διαπιστώσετε από τις ερωτήσεις που θα του κάνετε. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων. Τον χειμώνα διαμένει στα Γρεβενά και το καλοκαίρι στη Μηλιά Μετσόβου. Η εκδήλωση γίνεται σε Συνδιοργάνωση με την Ένωση Θεολόγων Πιερίας.

Ο καθηγητής κ. Μιχαήλ Γ. Τρίτος γεννήθηκε στο Μέτσοβο της Ηπείρου το 1951. Φοίτησε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο της Ριζαρείου Σχολής και στη Θεολογική και στη Φιλοσοφική Σχολή τους Πανεπιστημίου Αθηνών, Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο ALBERT-LUDWIGS του Φράιμπουργκ της Γερμανίας.

Δίδαξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στα ΠΕΚ Ιωαννίνων και στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων.

Το 1989 ανακηρύχθηκε αριστούχος διδάκτωρ του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 1999 εκλέχθηκε Επίκουρος Καθηγητής, το 2004 αναπληρωτής και το 2007 τακτικός καθηγητής στο γνωστικό αντικείμενο «Ιστορία και σύγχρονος βίος των σλαβικών και λοιπών Ορθοδόξων Εκκλησιών». Το 2010 εκλέχθηκε Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων