13/12/2019 13/12/2019 Επιφέροντας καίριο πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, η Αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Τραμπ και φυσικά του τουρκικού κράτους και ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσημη υπερψήφιση από την Ομοσπονδιακή Βουλή. Πρόκειται περί μιας ιστορικής απόφασης, όπως τη χαρακτηρίζει και...
13 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 13/12/2019 - 12:31

Ομόφωνα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων

Διαδώστε:
Ομόφωνα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ η γενοκτονία των Αρμενίων

Επιφέροντας καίριο πλήγμα στην εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, η Αμερικανική Γερουσία υιοθέτησε το ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, παρά την αντίθεση της κυβέρνησης Τραμπ και φυσικά του τουρκικού κράτους και ολοκληρώνοντας την πρόσφατη επίσημη υπερψήφιση από την Ομοσπονδιακή Βουλή.

Πρόκειται περί μιας ιστορικής απόφασης, όπως τη χαρακτηρίζει και η εφημερίδα «USA Today», η οποία τονίζει πως θα έχει ως αποτέλεσμα τον περεταίρω κλονισμό των -έτσι κι αλλίως τεταμένων – σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.

Το ψήφισμα στην Γερουσία, η εισαγωγή του οποίου πέρασε από διάφορα εμπόδια τις τελευταίες ημέρες, λόγω ενστάσεων υψηλόβαθμων Ρεμπουπλικανών Γερουσιαστών, κατέθεσε ο Δημοκρατικός Ρόμπερτ Μενέντεζ, με την υποστήριξη του Ρεμπουπλικανού συναδέλφου του, Τεντ Κρουζ, η οποία αποδείχθηκε κομβική.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, εμφανώς συγκινημένος, όταν σιγουρεύτηκε ότι δεν υπάρχει ένσταση, ξεκίνησε την ομιλία του με την φράση “μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα”.

«Το ψήφισμά μας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων πέρασε μόλις από τη Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών», έγραψε στο Twiter o φιλέλλην Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης, Μπομπ Μενέντεζ.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων