07/11/2020 07/11/2020 40χρονος από τη Γεωργία φαίνεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με όπλο κατά του ιερέα π. Νικολάου Κακαβελάκη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Λυών, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro. Τα κίνητρά του συνδέονται με προσωπική υπόθεση. Πρόκειται, επομένως, για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι...
07 Νοεμβρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/11/2020 - 19:50

Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης κατά του Έλληνα Ιερέα

Διαδώστε:
Ομολόγησε ο δράστης της επίθεσης κατά του Έλληνα Ιερέα

40χρονος από τη Γεωργία φαίνεται να είναι ο δράστης της επίθεσης με όπλο κατά του ιερέα π. Νικολάου Κακαβελάκη της ελληνορθόδοξης εκκλησίας στη Λυών, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της γαλλικής αστυνομίας όπως αναφέρει η γαλλική Le Figaro.

Τα κίνητρά του συνδέονται με προσωπική υπόθεση. Πρόκειται, επομένως, για μια υπόθεση κοινού ποινικού δικαίου και όχι για μια τρομοκρατική επίθεση, όπως ειπώθηκε αρχικά.

Θυμίζουμε ότι η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020 και ο δράστης συνελήφθη την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου.

Σταθερή η κατάσταση της υγείας του π. Νικολάου Κακαβελάκη

Σταθερή είναι η κατάσταση της υγείας του Ελληνορθοδόξου ιερέα π. Νικολάου Κακαβελάκη, ο οποίος δέχτηκε πυροβολισμό από άγνωστο έξω από τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, σύμφωνα με το τελευταίο ανακοινωθέν του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται.

Αυτό επιβεβαιώνεται και από άτομο του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του ιερέα, το οποίο με δηλώσεις του στον ιστότοπο greekcitytimes.com, ανέφερε ότι «είναι καλά» μετά την επέμβαση που υποβλήθηκε την Δευτέρα 2/11/2020. Να σημειωθεί ότι ο ιερέας υποβλήθηκε και σε δεύτερη επέμβαση την Τρίτη 3/11/2020.

Επιπλέον, την σταθερή κατάσταση της υγείας του ιερέα επιβεβαιώνει και ο Σεβ. Μητροπολίτης Ερμουπόλεως κ. Νικόλαος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μέσω αναρτήσεων σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ευχόμενος παράλληλα ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στην οικογένειά του και στα καθήκοντά του. Επίσης, προσθέτει ότι έχει τις αισθήσεις του αλλά δεν του επιτρέπεται να δέχεται επισκέψεις ως μέτρο προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο π. Νικόλαος Κακαβελάκης, καθηγητής θεολογίας και πατέρας δύο παιδιών, έχει στενούς δεσμούς με την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου καθώς ο αδελφός του, Εμμανουήλ Κακαβελάκης έχει διατελέσει στο παρελθόν Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας. Μέχρι πρόσφατα υπηρέτησε την Ι. Μητρόπολη Γαλλίας, όπου έληξε η απόσπαση του και επρόκειτο να επιστρέψει στην Ελλάδα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων