17/12/2021 17/12/2021 Καλεσμένος στην εκπομπή ”Ορθόδοξες διαδρομές” του PEMPTOUSIA FM με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Φιλόθεος. Αναφερόμενος στην ιστορική επίσκεψη  του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος τόνισε: ”Ήταν μια καλή συνάντηση και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία...
17 Δεκεμβρίου, 2021 - 8:14
Τελευταία ενημέρωση: 17/12/2021 - 10:05

Ωρεών Φιλόθεος: “Η γόνιμη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας θα φέρει καλούς καρπούς”

Διαδώστε:
Ωρεών Φιλόθεος: “Η γόνιμη συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας θα φέρει καλούς καρπούς”

Καλεσμένος στην εκπομπή ”Ορθόδοξες διαδρομές” του PEMPTOUSIA FM με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Φιλόθεος.

Αναφερόμενος στην ιστορική επίσκεψη  του Πρωθυπουργού στην Ιερά Σύνοδο την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος τόνισε: ”Ήταν μια καλή συνάντηση και συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν την Εκκλησία και την Πολιτεία. Πιστεύουμε πώς επειδή η συνεργασία μας με την Πολιτεία ήταν και είναι γόνιμη, θα φέρει και καλούς καρπούς, γιατί τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που υπήρχαν  θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν. Πάντα όμως μέσα στους διακριτούς ρόλους μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας για τους οποίους τονίζουμε και επιθυμούμε όλοι  να είναι σαφείς.”

Απατώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου για την πανδημία και πώς το διαχειρίστηκε η Εκκλησία  ο Επίσκοπος κ. Φιλόθεος απάντησε πως ”για την πανδημία η Ιερά Σύνοδος από την αρχή έχει πάρει ξεκάθαρα θέση  με σοβαρότητα και με συνέπεια καθώς και με μετρημένα λόγια.

Φτάνοντας κοντά στην μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης και για το πώς μπορούμε να βιώσουμε σήμερα το μήνυμα των Χριστουγέννων, ο Θεοφιλέστατος τόνισε μεταξύ άλλων: ”’Τα Χριστούγεννα είναι η αρχή της δικής μας σωτηρίας. Φανερώνεται η προσφορά του Χριστού μας μέσα από την σάρκα του, γιατί έρχεται και ενώνεται με την δική μας φύση και με τον καθένα μας από εμάς προσωπικά. Η ζωή του ανθρώπου φανερώνεται μέσα από δύο σπηλιές. Το Σπήλαιο της Βηθλεέμ και τον Καινό Τάφο όπου εκπηγάζει η Ζωή για τον κόσμο και τον άνθρωπο. Όλοι προχωρούμε σε μια πορεία από το Σπήλαιο και και τη Βηθλεέμ μέχρι τον Καινό Τάφο, και την Ανάσταση του Χριστού στην οποία καλούμαστε όλοι μας να Κοινωνήσουμε το Αναστημένο Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας”.

Ακούστε στο σχετικό απόσπασμα:


Φωτογραφία αρχείου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων