11/07/2020 11/07/2020 «Το να μετατρέπεις την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι σαν να λες στον υπόλοιπο κόσμο΄, δυστυχώς, ότι δεν είμαστε πια κοσμικό κράτος», δήλωσε χθες ο βραβευμένος με Νόμπελ Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ επικρίνοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί: «Υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα, που κλαίνε γι’ αυτό που...
11 Ιουλίου, 2020 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2020 - 16:36

Orhan Pamuk: «Υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκοι που δεν ακούγονται»

Διαδώστε:
Orhan Pamuk: «Υπάρχουν εκατομμύρια Τούρκοι που δεν ακούγονται»

«Το να μετατρέπεις την Αγιά Σοφιά σε τζαμί είναι σαν να λες στον υπόλοιπο κόσμο΄, δυστυχώς, ότι δεν είμαστε πια κοσμικό κράτος», δήλωσε χθες ο βραβευμένος με Νόμπελ Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ επικρίνοντας την απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί:

«Υπάρχουν εκατομμύρια κοσμικοί Τούρκοι σαν εμένα, που κλαίνε γι’ αυτό που έγινε, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται», είπε ο Ορχάν Παμούκ στο BBC χθες, 10 Ιουλίου.

Ο ίδιος τόνισε, μάλιστα, πως η κίνηση της Άγκυρας μας πήρε πίσω την «υπερηφάνεια» που είχαμε ως Τούρκοι πολίτες ενός κοσμικού μουσουλμανικού έθνους.

Πηγή: duvarenglish.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων