14/11/2019 14/11/2019 Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την τελευταία στιγμή την επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Οι τροποποιήσεις αυτές υπερψηφίστηκαν αργά χθες βράδυ από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, επομένως η βλασφημία και επισήμως από σήμερα δεν αποτελεί αδίκημα. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν...
14 Νοεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2019 - 8:39

Οριστικά εκτός Ποινικού Κώδικα η βλασφημία- Τι θα γίνει τελικά με το Άρθρο 3 του Συντάγματος

Διαδώστε:
Οριστικά εκτός Ποινικού Κώδικα η βλασφημία- Τι θα γίνει τελικά με το Άρθρο 3 του Συντάγματος

Έντονο προβληματισμό και δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να αποσύρει την τελευταία στιγμή την επαναφορά της κακόβουλης βλασφημίας από τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα. Οι τροποποιήσεις αυτές υπερψηφίστηκαν αργά χθες βράδυ από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, επομένως η βλασφημία και επισήμως από σήμερα δεν αποτελεί αδίκημα.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισαν η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και η Ελληνική Λύση. Καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25.

Παράλληλα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  αναμένεται  την ερχόμενη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου η έναρξη στην Ολομέλεια της  Βουλής, της πενθήμερης συζήτησης για τις αναθεωρητέες διατάξεις του Συντάγματος που ψήφισε και εισηγήθηκε η ειδική Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι σ τα άρθρα τα οποία κρίθηκαν αναθεωρητέα στην προηγούμενη Βουλή, περιλαμβάνεται και το Άρθρο 3, που ορίζει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία στην χώρα και καθορίζει τις σχέσεις πολιτείας –εκκλησίας.

Τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου η Ολομέλεια της Βουλής θα αποφασίσει με ψηφοφορία για τον νέο συνταγματικό χάρτη της χώρας, ρίχνοντας την αυλαία σ την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη προτείνουσα αναθεωρητική Βουλή και ολοκληρώνεται στην παρούσα αναθεωρητική Βουλή.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να αποσύρει την διάταξη περί κακόβουλης βλασφημίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης  Κωνσταντίνος Τσιάρας υπογράμμισε:

«Η βασική πρόθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να ενώσει τους Έλληνες πολίτες. Εμείς δεν θέλουμε τον διχασμό που κάποιοι συνειδητά καλλιεργούσαν, το προηγούμενο διάστημα. Εμείς θέλουμε οι επιλογές της ελληνικής πολιτείας να γίνονται αποδεκτές τουλάχιστον από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, αν όχι από όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ειδικά, όταν μιλάμε για θέματα που αφορούν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, αυτή η αναγκαιότητα περιγράφεται, σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό και με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ο   κύριος Τσιάρας υπογράμμισε  ακόμη ότι στόχος ήταν η προστασία των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των ανθρώπων που βρίσκονται στην Ελλάδα, και τα δικαιώματα των κατατρεγμένων που βρίσκονται στον ελλαδικό χώρο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε όσους ασκούν κριτική να μην μπερδεύουν τη βλασφημία με την εξύβριση και κατέληξε, ότι εφόσον υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις, η διάταξη δεν μπορεί να εισαχθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων