27/06/2020 27/06/2020 Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες. Τους νέους Αξιωματικούς όρκισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος. Στην τελετή...
27 Ιουνίου, 2020 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2020 - 13:55

Ορκίστηκαν οι νέοι Αξιωματικοί της πατρίδας μας

Διαδώστε:
Ορκίστηκαν οι νέοι Αξιωματικοί της πατρίδας μας

Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2020 «Υποστράτηγος (ΠΖ) Κωνσταντίνος Δαβάκης», παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Τους νέους Αξιωματικούς όρκισε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Παρέστησαν επίσης εκπρόσωπος της Βουλής, εκπρόσωποι των κομμάτων, της Εκκλησίας, της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 231 Ανθυπολοχαγοί εκ των οποίων 191 από την Ελλάδα, 36 από την Κύπρο, 3 από την Αρμενία και 1 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής ορκωμοσίας η κυρία Σακελλαροπούλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών της Σχολής:

“Σε μια σεμνή και συγκινητική τελετή απένειμα τα ξίφη στις νέες και νέους αξιωματικούς της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Από τη Σχολή αυτή που κατέχει τον τίτλο του αρχαιότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας έχουν αποφοιτήσει διαχρονικά λαμπροί αξιωματικοί που δεν δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους για την υπεράσπιση της πατρίδας όταν κλήθηκαν να προασπίσουν την εδαφική της ακεραιότητα. Σήμερα ο ρόλος των αποφοίτων της Σχολής Ευελπίδων έχει διευρυνθεί σε μεγάλο βαθμό. Οι Ευέλπιδες εκτός από θάρρος, αρετή, άρτια στρατιωτική εκπαίδευση και δημοκρατικό φρόνημα πρέπει να έχουν υψηλή επιστημονική κατάρτιση και ετοιμότητα, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις σύνθετες προκλήσεις και απαιτήσεις της εποχής. Είμαι σίγουρη πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί και το σύνολο του προσωπικού έχουν όχι μόνο πλήρη συνείδηση της αποστολής τους αλλά και την ικανότητα να τη φέρουν σε πέρας σε οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο δυσχερείς και αν είναι αυτές”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων