04/01/2024 04/01/2024 Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί. Οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (νέος υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός ο Ανδρέας Νικολακόπουλος), Υγείας (νέος υπουργός ο Άδωνις...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2024 - 21:06

Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στο Προεδρικό Μέγαρο

Διαδώστε:
Ορκίστηκαν οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί στο Προεδρικό Μέγαρο

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, και παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ορκίσθηκαν από τον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιωάννη Καραμούζη οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί.

Οι διορθωτικές αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αφορούν τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη (νέος υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και υφυπουργός ο Ανδρέας Νικολακόπουλος), Υγείας (νέος υπουργός ο Άδωνις Γεωργιάδης), Εργασίας (νέα υπουργός η Δόμνα Μιχαηλίδου) και το Υπουργείο Παιδείας (νέα υφυπουργός Ιωάννα Λυτρίβη). Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναλαμβάνει και τη θέση του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ.

«Γίνονταν, γίνονται και θα γίνονται αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό δεν ακυρώνει το έργο που μπορεί να έχει γίνει και σίγουρα έχει γίνει σε κάθε υπουργείο. Είναι ανάγκη να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα συνολικά την υλοποίηση του προγράμματος μας και με βάση αυτό θα αξιολογηθούμε όλοι», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

 

Και οι έξι έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώ δέχθηκαν τα συγχαρητήρια της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του πρωθυπουργού, αλλά και του αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου αμέσως αφότου υπέγραψαν το σχετικό πρωτόκολλο.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ασφάλεια με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αναλαμβάνει για 5η φορά τα ηνία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς η κυβέρνηση θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις στον χώρο της υγείας.

«Είναι μία κίνηση του πρωθυπουργού που ενήργησε για άλλη μία φορά με αποφασιστικότητα. Οι πολίτες ξέρουν ότι η ασφάλεια είναι στις προτεραιότητες. Το να ανατεθεί το υπουργείο στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ο οποίος έχει πολύ μεγάλη δράση στον συγκεκριμένο τομέα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μπορεί να λειτουργήσει θετικά», ανέφερε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού.

 

Πηγή: ertnews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων