17/07/2019 17/07/2019 Παρουσία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εκπροσώπων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, μετά τον αγιασμό πού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δόθηκε, στη Βουλή, ο νενομισμένος όρκος από τους Βουλευτές, που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής ο β’ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Βαρεμένος,...
17 Ιουλίου, 2019 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2019 - 18:34

Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Διαδώστε:
Ορκίστηκε η νέα Βουλή

Παρουσία μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και εκπροσώπων των Πρεσβυγενών Πατριαρχείων, μετά τον αγιασμό πού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, δόθηκε, στη Βουλή, ο νενομισμένος όρκος από τους Βουλευτές, που εξελέγησαν στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής ο β’ αντιπρόεδρος κ. Γιώργος Βαρεμένος, ο οποίος τον συνόδευσε στο γραφείο του Προέδρου. Ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Νίκος Βούτσης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας πως «η Βουλή θα είναι πάντοτε η κιβωτός και της Δημοκρατίας και της σχέσης με την κοινωνία, αλλά και της σχέσης μαζί σας. Η παρουσία σας πάντοτε εδώ ήταν όχι απλώς ευπρόσδεκτη αλλά πάρα πολύ σημαντική». Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο και ευχήθηκε σε όλο το Κοινοβούλιο «Καλή δύναμη σε όλους».

Παρακολουθήστε το βίντεο της ορκωμοσίας της νέας Βουλής:

 

Στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο η Υπουργός Παιδείας το απόγευμα

Στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση της Υπουργού Παιδείας κ. Νίκης Κεραμέως με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.

Στόχος της νέας ηγεσίας του Υπουργείου είναι ο διάλογος είχε τονίσει η κ. Κεραμέως κατά τη διάρκεια ανάληψης των καθηκόντων της.

Η Υπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις την τόνισε αναφορικά με το μάθημα των Θρησκευτικών ότι στόχος είναι αρχικά το Υπουργείο να εφαρμόσει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών του μαθήματος και στη συνέχεια να εφαρμόσει ένα πιο ελκυστικό πρόγραμμα διδασκαλίας που να είναι κατανοητό στους μαθητές.

Αναφορικά με τη μισθοδοσία του κλήρου ανέφερε ότι θα παραμείνει το ισχύον καθεστώς και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή, ανατρέποντας έτσι τα δεδομένα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση έτσι ώστε οι κληρικοί να σταματήσουν να μισθοδοτούνται από το δημόσιο.

Όλα αυτά τα ζητήματα προφανώς και θα συζητηθούν και στη σημερινή συνάντηση μεταξύ των δυο πλευρών με την Υπουργό να κινείται στην ίδια γραμμή με τις χθεσινές τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού που αποτελούν δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι της Εκκλησίας.

 

 

Φωτογραφίες: Γιώργος Κονταρίνης – Σπύρος Τσακίρης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων