02/07/2023 02/07/2023 Μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, πλέον τη σκυτάλη παίρνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών και φυσικά η εκλογή του Προέδρου της Βουλής.  γράφει η Δέσποινα Σωτηρίου Τη νέα Βουλή θα ορκίσει αύριο τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, στις 11 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος. Σύμφωνα με το άρθρο...
02 Ιουλίου, 2023 - 17:52
Τελευταία ενημέρωση: 02/07/2023 - 21:49

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας» : Αύριο η ορκωμοσία των βουλευτών – Η πρώτη συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πιερρακάκη

Διαδώστε:
«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας» : Αύριο η ορκωμοσία των βουλευτών – Η πρώτη συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Πιερρακάκη

Μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, πλέον τη σκυτάλη παίρνει η ορκωμοσία των νέων βουλευτών και φυσικά η εκλογή του Προέδρου της Βουλής. 

  • γράφει η Δέσποινα Σωτηρίου

Τη νέα Βουλή θα ορκίσει αύριο τη Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2023, στις 11 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με το άρθρο 50 του Συντάγματος οι βουλευτές πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους δίνουν στο Bουλευτήριο και σε δημόσια συνεδρίαση τον ακόλουθο όρκο:

«Oρκίζομαι στο όνομα της Aγίας και Oμοούσιας και Aδιαίρετης Tριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Λίγο αργότερα στις 14:30 σύμφωνα με το πρόγραμμα,  ο Αρχιεπίσκοπος θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Κυριάκο Πιερρακάκη στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και Κυριάκος Πιερρακάκης σε παλαιότερη συνάντησή τους (Φωτογραφία: Χρήστος Μπόνης)

Αυτή θα είναι η πρώτη τους θεσμική συνάντηση, παρά τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα, υπό τα νέα καθήκοντα του κ. Πιερρακάκη, οποίος κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση κατείχε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Πιερρακάκης θεωρείται ένας από τους πλέον επιτυχημένους Υπουργούς της προηγούμενης τετραετίας Μητσοτάκη και δεν είναι άγνωστος στην Εκκλησία καθώς, επί των ημερών του στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υλοποιήθηκε το άνοιγμα της Εκκλησίας στην ψηφιακή εποχή. Η καλή συνεργασία μάλιστα είχε επιβεβαιωθεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο κατά την συνάντηση που είχαν τον Δεκέμβριο του 2022 στην Ιερά Αρχιεπίσκοπή.

Ο Μακαριώτατος είχε αναφερθεί τότε στο εξαιρετικό έργο που έχει γίνει στην ανάδειξη των πολιτιστικών θησαυρών της Εκκλησίας μέσω της ψηφιοποίησής τους, αλλά και στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για τους κληρικούς και τους πολίτες.

Τρία ακόμη πρόσωπα θα στελεχώσουν την πυραμίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο Γιάννης Οικονόμου, οποίος αναλαμβάνει Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητες τον Αθλητισμό, η Ζέττα Μακρή, η οποία αναλαμβάνει εκ νέου Υφυπουργός και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Εκτός από το Παιδείας, τα άμεσα υπουργεία μετά οποία θα κληθεί τόσο η Εκκλησία της Ελλάδος όσο και τα Ελληνορθόδοξα Πατριαρχεία να συνεργαστούν είναι αυτά του Εξωτερικών, του Εσωτερικών, του Πολιτισμού αλλά και του τουρισμού. 

Επίσης, στενή αναμένεται  η συνεργασία και με το Ψηφιακής Διακυβέρνησης καθώς η ψηφιακή εποχή έχει ξεκινήσει και για την Εκκλησία με την ψηφιοποίηση αρχείων και ιερών κειμηλίων. 

Το νέο Υπουργείο για την οικογένεια

Με ενδιαφέρον αναμένεται αν θα προκύψουν συνεργασίες και με το νέο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας το οποίο ανέλαβε η Σοφία Ζαχαράκη με Υφυπουργό τη Μαρία Κεφάλα.

Η κ. Ζαχαράκη διατηρεί άριστη σχέση με την Εκκλησία καθώς η ίδια προέρχεται από οικογένεια με βαθιές ρίζες και καταβολές στην εκκλησιαστική παράδοση.

Από την πλευρά της η Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά και η ημιαυτόνομη Εκκλησία Κρήτης δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα που αφορούν την οικογένεια αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων