23/03/2019 23/03/2019 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” φωτογράφισε, σε αποκλειστικότητα, τον τρούλο, όπου πέρασε η αστραπή, μόλις πριν λίγες ημέρες. Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Προηγιασμένης Λειτουργίας, οι καιρικές συνθήκες είχαν εντόνως χαλάσει. Τα μπουμπουνητά , η καταρρακτώδης βροχή και οι αστραπές έκαναν την εμφάνιση...
23 Μαρτίου, 2019 - 19:19
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2019 - 19:50

“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Φωτογραφίες από τον τρούλο όπου πέρασε η αστραπή

Διαδώστε:
“ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”: Φωτογραφίες από τον τρούλο όπου πέρασε η αστραπή

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ” φωτογράφισε, σε αποκλειστικότητα, τον τρούλο, όπου πέρασε η αστραπή, μόλις πριν λίγες ημέρες.

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια της Προηγιασμένης Λειτουργίας, οι καιρικές συνθήκες είχαν εντόνως χαλάσει. Τα μπουμπουνητά , η καταρρακτώδης βροχή και οι αστραπές έκαναν την εμφάνιση τους στον ουρανό της Θεσσαλονίκης και όχι μόνον αυτό, αφού μια αστραπή ήταν τόσο δυνατή που κατάφερε και διαπέρασε τον τρούλο του Μητροπολιτικού Ναού την ώρα της Ακολουθίας. Έσπασε το αλεξικέραυνο, πέρασε εντός του ναού και κατάφερε και έκαψε το σύστημα της κωδωνοκρουσίας. Κόσμος υπήρχε αρκετός εντός του ναού, αλλά, με τη βοήθεια του Θεού, κανείς δεν έπαθε τίποτα.

Στο μεταξύ, μόλις είχε τελειώσει και η πολύμηνη συντήρηση, αποκατάσταση και ανακαίνιση του τρούλου και των αγιογραφιών του Ιερού Ναού.

Ο κεραυνός άφησε το αποτύπωμα του στις αγιογραφίες του τρούλου, (είναι τα σημεία που είναι μαύρα):

 

 

 

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ / ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων