10/02/2021 10/02/2021 Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξη Παπαχελά,  ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι βλέπουμε το τέλος του τούνελ, ενώ, τόνισε, ότι: “Το Πάσχα θα είναι διαφορετικά”. Στη συνέχεια της συνέντευξής του σημείωσε: “Όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα”. Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:    Μητσοτάκης: Οι...
10 Φεβρουαρίου, 2021 - 20:26
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2021 - 23:04

“Όταν θα φθάσουμε στο Πάσχα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα”

Διαδώστε:
“Όταν θα φθάσουμε στο Πάσχα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα”

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο κ. Αλέξη Παπαχελά,  ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι βλέπουμε το τέλος του τούνελ, ενώ, τόνισε, ότι: “Το Πάσχα θα είναι διαφορετικά”.

Στη συνέχεια της συνέντευξής του σημείωσε: “Όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα, τα πράγματα θα είναι καλύτερα”.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη:

 

Μητσοτάκης: Οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για συνάντηση με τον Ερντογάν

Aπαντώντας στην επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα εναντίον του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις απειλές της Άγκυρας για αποχώρηση από τις διερευνητικές, ο πρωθυπουργός ανέφερε πως σύμφωνα με την εμπειρία του, αυτό που οξύνει τα πνεύματα δεν έχει το δίκιο με το μέρος του.

Σε κάθε περίπτωση ο κος Μητσοτάκης παραδέχτηκε ότι οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για συνάντηση του ιδίου με τον πρόεδρο Ερντογάν ενώ αναφερόμενος στην παράμετρο διαμεσολάβησης του Βερολίνου για επίλυση των διαφορών μας με την Τουρκία τόνισε πως κανένας τρίτος δεν θα μας λύσει τις διαφορές μας καθώς υπεύθυνες για να γίνει αυτό- ή ακόμα και να μην γίνει είναι μόνο εμείς κι η άλλη πλευρά.

Εμείς – σημείωσε- παραμένουμε προσηλωμένοι στις θέσεις μας και υπογράμμισε ότι και στο παρελθόν έχουμε ξαναδεί τέτοιες εξάρσεις από την πλευρά της Άγκυρας, οι οποίες μπορεί να γίνονται και για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης.

Εν συνεχεία ο κος Μητσοτάκης υπενθύμισε πως η Ελλάδα έχει προσκαλέσει την Τουρκία για την συνέχεια των διερευνητικών επαφών στην Αθήνα και αναμένει την απάντηση της.

Η Ελλάδα έχει πολύ καλούς συμμάχους,  έχει το δίκιο με το μέρος της, έχει αποδείξει ότι υπερασπίζεται τα σύνορά της και δεν δέχεται απειλές, συνόψισε ο πρωθυπουργός καλώντας να δούμε την ουσία, ότι δηλαδή η Τουρκία βρέθηκε απομονωμένη εξαιτίας της πολιτικής που ακολούθησε και πλέον έχει κάτσει στο τραπέζι των συζητήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον πρωθυπουργό υπήρξαν στιγμές μεγάλης έντασης, ανησυχίας και επαγρύπνησης μεταξύ των δύο χωρών ειδικά τον Αύγουστο αλλά δεν φτάσαμε ποτέ ένα βήμα πριν το θερμό επεισόδιο καθώς όταν το θερμόμετρο έφτασε να χτυπά κόκκινο υπήρχε ωριμότητα από την πλευράς της Τουρκίας ώστε να γίνει το ένα βήμα πίσω.

“Θέλω πάντα να βλέπω το ποτήρι μισογεμάτο” είπε ο πρωθυπουργός συνοψίζοντας πως με την Τουρκία είμαστε γείτονες, καταδικασμένοι να ζούμε μαζί και για αυτό θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το κακό 2020 και να δούμε πως το 2021 θα μπορέσουμε να επενδύσουμε σε μια πιο εποικοδομητική ατζέντα.

Στη συνέντευξη σημείωσε μεταξύ άλλων: 

Αν δεν τηρούνται τα ποσοστά τηλεργασίας θα πρέπει να υπάρχουν κυρώσεις. Η αστυνόμευση έχει τα όριά της, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση και κούραση του κόσμου. Αν συγκρίνετε με άλλες χώρες ο βαθμός συμμόρφωσης των πολιτών είναι πολύ καλύτερος.

Κάθε εβδομαδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική.

Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. ‘Αλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έχω ζητήσει από την υπουργό να γίνουν προσαρμογές. Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις με μειωμένη ύλη. Θα γίνουν προσαρμογές, ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους. Μακάρι να μη χρειαστεί να ξανακλείσουμε. Η Πάτρα είναι ήδη κλειστή. Η Θεσσαλονίκη δεν είμαστε ακόμα εκεί, έχουμε και τραυματική εμπειρία από τη Θεσσαλονίκη που δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί.

Είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι ήμασταν πριν από κάποιους μήνες

Δεν υπάρχει κανείς που να έχει τη μαγική λύση για να αντιμετωπιστεί αυτός ο ιός. Κάνουμε πολύ περισσότερα τεστ. Να ενθαρρύνω τους πολίτες, υπάρχουν δωρεάν τεστ. Ο βαθμός θετικότητας είναι χαμηλός, έχουμε προσθέσει πολλά κρεβάτια εντατικής. Είμαστε σε καλύτερη θέση από ότι ήμασταν πριν από κάποιους μήνες.

Δεν μπορούμε να ανακαλύψουμε πρόσθετους αναισθησιολόγους από αυτούς που έχουμε. Όποιος είναι διαθέσιμος τον αξιοποιούμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ.

Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές και αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Ο κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του

Δεν νομίζω ότι και μετά την πανδημία θα ξαναμπούμε εύκολα σε νοσοκομείο χωρίς μάσκα.

Οποιοδήποτε μήνυμα δεν είναι συνεπές και αυτοαναιρούμενο δημιουργεί πρόβλημα. Ο κάθε υπουργός διαχειρίζεται τα του χαρτοφυλακίου του. Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα, διορθώνονται. Οι υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή, να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις.

Κι εγώ μιλάω πολύ συχνά για τα θέματα αυτά. Και χθες υπήρχε διχογνωμία και η απόφαση φτάνει σε εμένα. Αυτή την απόφαση θα την υπηρετούν όλοι οι υπουργοί. Από εδώ και στο εξής θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.

Τα εμβόλια είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη ελληνική δημόσια διοίκηση. Πιστεύω ότι αρχές Μαΐου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο αισιόδοξα

Στο πιο κρίσιμο ζήτημα που είναι του εμβολιασμού, το μήνυμα είναι σαφές και ξεκάθαρο. Είναι μια μεγάλη επιτυχία για τη ελληνική δημόσια διοίκηση. Τα εμβόλια μας επιτρέπουν ότι όταν θα φτάσουμε στο Πάσχα τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Μέχρι το Πάσχα θα έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος των άνω των 60. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι καθώς θα μπαίνουμε στην άνοιξη και η οικονομία θα πρέπει να ανοίγει, θα έχουμε τουρισμό πίσω, θα αφήνουμε πίσω την πανδημία.

Όσο περισσότερα εμβόλια έχουμε, τόσο περισσότερα μπορούμε να κάνουμε. Καλά έκανε η Ευρώπη και αγόρασε τα εμβόλια μαζί, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπήρξαν καθυστερήσεις στην παράδοση.

Είναι παράνομη μια διμερής συμφωνία. Η ζημιά θα ήταν μεγαλύτερη από το όφελος για λίγα πρόσθετα εμβόλια. Από τον Απρίλιο και μετά δεν θα έχουμε πρόβλημα διαθεσιμότητας των εμβολίων. Σε δύο μήνες από τώρα θα βαίνουμε προς το τέλος αυτής της περιπέτειας. Εγώ πιστεύω ότι αρχές Μαΐου τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και πολύ πιο αισιόδοξα. Αυτή τη στιγμή τα εμβόλια δείχνουν ότι καλύπτουν και τις μεταλλάξεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ.

Θα είμαστε από τους νικητές την επόμενη ημέρα. Το brand Ελλάδα έχει ενισχυθεί

Πρόβλημα δανεισμού και χρηματοδότησης των αναγκών μας δεν έχουμε και δεν θα έχουμε. Θα εξακολουθεί να υπάρχει δημοσιονομική χαλαρότητα τουλάχιστον για δύο χρόνια. Δεν υπάρχει θέμα μνημονίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ.

Μια γρήγορη ανάκαμψη θα βελτιώση το λόγο χρέους προς ΑΕΠ. Αυτό που με προβληματίζει είναι πόσο γρήγορα θα ξαναπάρουν μπροστά οι μηχανές της οικονομίας.

Είμαι αισιόδοξος γιατί υπάρχουν αποταμιεύσεις. Επιμένω στο πιστοποιητικό εμβολιασμού. Θα την κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Με αυτό το πιστοποιητικό, δεν θα χρειάζεται να μπεις σε καραντίνα, ούτε να πληρώσεις τεστ.

Η οικονομία θα μπει σε τροχιά ανάκαμψης γιατί η Ελλάδα θα γίνει πιο ελκυστική από ότι ήταν πριν από ένα χρόνο. Γιατί να μην δουλεύεις από την Ελλάδα, μια χώρα ασφαλή, στην Ευρώπη, με καλό σύστημα υγείας . Θα προσελκύσουμε ανθρώπους να ζήσουν εδώ. Θα είμαστε από τους νικητές την επόμενη ημέρα. Το brand Ελλάδα έχει ενισχυθεί.

Πρέπει να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές. Να τις στηρίξουμε με ρευστότητα.

Η τουριστική σεζόν δεν θα αρχίσει τον Αύγουστο. Θα είμαστε πολύ καλύτερα από το 2020 και θα απέχουμε πολύ από αυτό που ήμαστε το 2019. Εκτιμώ ότι όσο πιο γρηγορα προχωράνε οι εμβολιασμοί σε άλλες χώρες, θα έρχονται.

Όταν θα φτάσουμε στο σημειο να εμβολιάσουμε όλο τον πληθυσμό, ρεαλιστικά από το Μάιο και μετά, θα δούμε τι προτεραιότητες θα βάλουμε, είπε ο πρωθυπουργός.

Το Μάτι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν από τις τραγωδίες που μας σημάδεψε. Ουδείς αθώος ένοχος, ουδείς ένοχος αθώος

Το Μάτι δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ. Ήταν από τις τραγωδίες που μας σημάδεψε. Με σημάδεψε και μένα. Ουδείς αθώος ένοχος, ουδείς ένοχος αθώος.

Να φροντίσουμε να τρέξουμε την αποκατάσταση της ζημιάς που έγινε στο Μάτι. Είναι μέρα με τη νύχτα αυτό που κάνουμε στην Πολιτική Προστασία σήμερα με αυτό το οποίο γινόταν.

Αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες θα το διερευνήσει η δικαιοσύνη. Όλοι αισθανόμαστε ευθύνη.

Φυσικές καταστροφές θα έχουμε αλλά να είμαστε πιο έτοιμοι. Να μην ξαναδούμε τον αφόρητο κυνισμό που είδαμε, ανέφερε ο πρωθυπουργός στον ΣΚΑΙ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων