10/04/2020 10/04/2020 “Ο περιορισμός που επιβάλλεται στο μεγάφωνο της Εκκλησίας, αφορά και το μεγάφωνο των τζαμιών”, τονίζει σε συνέντευξή του στο xronos.gr, o Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης. Ο κ. Στυλιανίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα...
10 Απριλίου, 2020 - 14:37
Τελευταία ενημέρωση: 10/04/2020 - 14:42

“Ό,τι ισχύει για τα μεγάφωνα στις Εκκλησίες ισχύει και για τα τζαμιά”

Διαδώστε:
“Ό,τι ισχύει για τα μεγάφωνα στις Εκκλησίες ισχύει και για τα τζαμιά”

“Ο περιορισμός που επιβάλλεται στο μεγάφωνο της Εκκλησίας, αφορά και το μεγάφωνο των τζαμιών”, τονίζει σε συνέντευξή του στο xronos.gr, o Βουλευτής Ροδόπης της Ν.Δ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε όλα όσα έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και τις αλλαγές που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα και σχετικά με τη τέλεση των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και τη δυνατότητα των πιστών να μεταβαίνουν στους χώρους λατρείας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει ως προς τη χρήση μεγαφώνων στα τζαμιά και όχι στους ναούς ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως “Το ίδιο (μέτρο) ισχύει για όλους τους χώρους λατρείας ανεξαρτήτως δόγματος. Ο περιορισμός που επιβάλλεται στο μεγάφωνο της Εκκλησίας, αφορά και το μεγάφωνο των τζαμιών, των συναγωγών, κλπ.”.

Σχετικά με το ρόλο της Εκκλησίας στη διαχείριση του όλου ζητήματος ο κ. Στυλιανίδης σχολίασε:

“Είναι ιερό δικαίωμα η θρησκευτική ελευθερία. Θεωρώ επίσης ότι είναι καθοριστικός ο ρόλος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας για όλους μας, σε όλες τις δύσκολες φάσεις που πέρασε ο ελληνικός λαός, ακόμη και στην πρόσφατη οικονομική κρίση η Εκκλησία ήταν πρωταγωνίστρια, γιατί υποκατέστησε την αδυναμία του κοινωνικού κράτους. Αλλά πιστεύω ότι η συγκεκριμένη υγειονομική κρίση έχει τέτοιες διαστάσεις, που πρέπει να προστατέψουμε και την Εκκλησία και τους πολίτες, από επιπτώσεις που μπορεί να προκληθούν από την υπερσυγκέντρωση κόσμου που θα διευκόλυνε τη μετάδοση του ιού. Κάποιοι σοφοί Μητροπολίτες, ζήτησαν από τον κόσμο να δείξει την αγάπη του, δίνοντας αίμα. Να βρούμε τρόπους να λατρέψουμε τον Θεό μας, χωρίς να βλάψουμε τον συνάνθρωπό μας. Εκκλησία και Πολιτεία πάνε μαζί. Προστατεύεται η λατρευτική διαδικασία, μ’ έναν ιδιαίτερο δυστυχώς τρόπο, αλλά και το ιερό δικαίωμα στη ζωή”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων