03/04/2019 03/04/2019 Η Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει, ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ σχετικά με την Θεία Λειτουργία στις 31.03.2019, την οποία τέλεσε ο πρωθιερέας Βασίλειος Κουτσίρκο στο ναό του Αγ. Ουρχού στην Σλοβενία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν δημιούργησε και δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει...
03 Απριλίου, 2019 - 8:05
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2019 - 9:35

Ουκρανία: Διευκρίνηση για τη λειτουργία στη Σλοβενία

Διαδώστε:
Ουκρανία: Διευκρίνηση για τη λειτουργία στη Σλοβενία

Η Διεύθυνση Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Ουκρανίας ενημερώνει, ότι οι πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ σχετικά με την Θεία Λειτουργία στις 31.03.2019, την οποία τέλεσε ο πρωθιερέας Βασίλειος Κουτσίρκο στο ναό του Αγ. Ουρχού στην Σλοβενία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας δεν δημιούργησε και δεν έχει σκοπό να δημιουργήσει την δική της Ενορία στο έδαφος της Σλοβενίας.

Η Θεία Λειτουργία έγινε, κατόπιν παρακλήσεως των εκεί Ουκρανών διπλωματών σε ρωμαιοκαθολικό Ναό που ευγενώς παραχωρήθηκε γι’ αυτήν την Θεία Λειτουργία από την τοπική ρωμαιοκαθολική Μητρόπολη. Για τον λόγο αυτό και παρέστη ο ρωμαιοκαθολικός ιερέας Α. Τομασέβιτς ο οποίος δεν συλλειτούργησε κατά την τελεσθείσα Θ. Λειτουργία.

Σύμφωνα με τον Τόμο περί της Αυτοκεφαλίας πραγματοποιείται διάλογος με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την προσχώρηση των ουκρανικών Μητροπόλεων στην δικαιοδοσία του (του Οικ. Πατριαρχείου) και ήδη ένα μέρος των Ενοριών στην Ευρώπη έχει ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία.

Η Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας υπογραμμίζει τέλος ότι “η δήθεν μέριμνα των ΜΜΕ, τα οποία σχετίζονται με την Μόσχα, σχετικά με την τήρηση των όρων του Τόμου ο οποίος δεν αναγνωρίζεται από αυτήν, και των κανόνων τους οποίους αυτή τακτικά παραβιάζει, προκαλεί μόνο θυμηδία ιδίως όταν αυτό γίνεται την 1η Απριλίου”.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων