14/02/2022 14/02/2022 Το θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη τους αλλά και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του...
14 Φεβρουαρίου, 2022 - 12:22
Τελευταία ενημέρωση: 14/02/2022 - 14:40

Ουκρανία: Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών – Παρέμβαση Ν. Δένδια

Διαδώστε:
Ουκρανία: Δύο Έλληνες ομογενείς νεκροί από πυρά Ουκρανών στρατιωτών – Παρέμβαση Ν. Δένδια

Το θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα της Ανατολικής Ουκρανίας ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη τους αλλά και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση από το ΥΠΕΞ:

“Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία”.

Ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου:

Κατά την σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε ερώτηση που τέθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, τόνισε: “Η χώρα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις. Επιμένουμε να ελπίζουμε στην ειρηνική διευθέτηση, παρακολουθούμε τα όσα γίνονται με τους Έλληνες ομογενείς. Η Ελλάδα είναι ευθυγραμμισμένη με τους συμμάχους και τους εταίρους της. Ο δικός μας ρόλος έχει ως στόχο την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών που υπάρχουν εκεί”.

Νίκη Κεραμέως για τους εκπαιδευτικούς στην Ουκρανία:

“​Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στην Ουκρανία έχουν επιστρέψει στην Ελλάδα”, ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της στο τουίτερ.

Εκπαιδευτικοί μας που υπηρετούν στην #Ουκρανία βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, κατόπιν επικοινωνίας μας μαζί τους το Σαββατοκύριακο και συντονισμένων ενεργειών μας. Στεκόμαστε δίπλα στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μας, μεριμνούμε για την ασφάλειά τους.

— Niki Kerameus (@nkerameus) February 14, 2022

Νωρίτερα το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αποθαρρύνει έντονα όλα τα ταξίδια στο σύνολο της επικράτειας της Ουκρανίας, και παράλληλα συστήνει στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην χώρα να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συστήνει επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο.

Επισημαίνεται εν προκειμένω ότι το προσωπικό της Πρεσβείας Κιέβου έχει μειωθεί στο απαραίτητο. Παράλληλα θα ενισχυθεί το προσωπικό του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης.

Τα στοιχεία επικοινωνίας της Πρεσβείας στο Κίεβο είναι τα ακόλουθα:

Διεύθυνση: 30-i Andriivskiy uzviz Str., Kyiv 01901, UKRAINE

Τηλέφωνα: 00380 44 3630780, 00380 44 3630781, 00380 44 3630782

Τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης: 00380 73 04 29 453

Διεύθυνση e-mail: [email protected]

Ιστότοπος: http://www.mfa.gr/kiev

Πηγή ertnews και ΥΠΕΞ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων