16/01/2021 16/01/2021 Στην παρουσίαση ενός νέου διαφημιστικού βίντεο με θέμα την προβολή εννέα ξύλινων εκκλησιών στην περιφέρεια του Λβιβ στην Ουκρανία προέβησαν οι τοπικές αρχές. Το βίντεο παρουσιάστηκε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Αστικής Ανάπτυξης της τοπικής Περιφερειακής Διοίκησης και γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Στόχος είναι η ανάδειξη της μοναδικής...
16 Ιανουαρίου, 2021 - 18:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/01/2021 - 18:32

Ουκρανία: Νέο βίντεο για τους ξύλινους ναούς του Λβιβ

Διαδώστε:
Ουκρανία: Νέο βίντεο για τους ξύλινους ναούς του Λβιβ

Στην παρουσίαση ενός νέου διαφημιστικού βίντεο με θέμα την προβολή εννέα ξύλινων εκκλησιών στην περιφέρεια του Λβιβ στην Ουκρανία προέβησαν οι τοπικές αρχές.

Το βίντεο παρουσιάστηκε από το Τμήμα Αρχιτεκτονικής και Αστικής Ανάπτυξης της τοπικής Περιφερειακής Διοίκησης και γυρίστηκε στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής. Στόχος είναι η ανάδειξη της μοναδικής ξύλινης αρχιτεκτονικής των ναών.

«Οι ξύλινες εκκλησίες της περιοχής του Λβιβ, τέσσερις από τις οποίες περιλαμβάνονται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, αξίζουν να γίνουν γνωστές. Και ακόμη περισσότερο, χρειάζονται ποιοτική συντήρηση, προστασία και αποκατάσταση. Όλα ξεκινούν με την κατανόηση. Επομένως, μια από τις πιο σημαντικές αποστολές μας, είναι η προώθηση και η συνεχής εκπαίδευση των κοινοτήτων, των κληρικών και όλων των κατοίκων της περιοχής του Λβιβ. Δυστυχώς, πολύ συχνά έχουμε το φαινόμενο η ίδια η ενορία, έχοντας καλές προθέσεις, να καταστρέφει το μνημείο, αντικαθιστώντας παλιές πόρτες ή παράθυρα.»δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Eπικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης του Λβιβ, Μαξίμ Κοζίτσκι.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Ουκρανία υπάρχουν περισσότερες από 2500 ξύλινες εκκλησίες, οι περισσότερες στον κόσμο.

Το 2013, 16 ξύλινοι ναοί που βρίσκονται στην περιοχή των Καρπαθίων, συμπεριλήφθηκαν στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. 8 από αυτούς βρίσκονται στην Πολωνία και 8 στην Ουκρανία, εκ των οποίων οι 4 στην περιοχή του Λβιβ.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

Ο Eπικεφαλής της Περιφερειακής Διοίκησης του Λβιβ, Μαξίμ Κοζίτσκι

 

Επιμέλεια: Νίκος Οικονόμου – Πρακτορείο “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων