12/10/2020 12/10/2020 Σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εορτασμό των Χριστουγέννων με βάση το Γρηγοριανό Ημερολόγιο στις 25 Δεκεμβρίου, και όχι με το παλαιό (7 Ιανουαρίου) κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθεί έως τώρα το παλαιό ημερολόγιο όπως εξάλλου, και το Πατριαρχείο Μόσχας. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το...
12 Οκτωβρίου, 2020 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 12/10/2020 - 12:48

Ουκρανία: Νομοσχέδιο για την υιοθέτηση του Γρηγοριανού Ημερολογίου

Διαδώστε:
Ουκρανία: Νομοσχέδιο για την υιοθέτηση του Γρηγοριανού Ημερολογίου

Σχέδιο νόμου το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τον εορτασμό των Χριστουγέννων με βάση το Γρηγοριανό Ημερολόγιο στις 25 Δεκεμβρίου, και όχι με το παλαιό (7 Ιανουαρίου) κατατέθηκε στο κοινοβούλιο της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ουκρανίας ακολουθεί έως τώρα το παλαιό ημερολόγιο όπως εξάλλου, και το Πατριαρχείο Μόσχας. Υπενθυμίζεται επίσης, ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει υπογράψει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Ουκρανικής Εκκλησίας, προκαλώντας τις αντιδράσεις της Μόσχας.

Εκτός από την πλήρη μετάβαση στο Γρηγοριανό Ημερολόγιο, το ίδιο σχέδιο νόμου προτείνει επίσης, τον τερματισμό της αλλαγής της ώρας από «θερινή»  σε «χειμερινή»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων