29/01/2019 29/01/2019 Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας,  ο νόμος περί “Τροποποιήσεως των διατάξεων σχετικά με την διαδικασία υπαγωγής των θρησκευτικών οργανώσεων σε καθεστώς νομικών προσώπων», όπως αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως της χώρας. Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι ενορίες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα υπαχθούν στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ή σε αυτήν που...
29 Ιανουαρίου, 2019 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 29/01/2019 - 8:45

Ουκρανία: Υπεγράφη ο νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες

Διαδώστε:
Ουκρανία: Υπεγράφη ο νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες

Υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας,  ο νόμος περί “Τροποποιήσεως των διατάξεων σχετικά με την διαδικασία υπαγωγής των θρησκευτικών οργανώσεων σε καθεστώς νομικών προσώπων», όπως αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως της χώρας.

Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι ενορίες θα μπορούν να επιλέξουν αν θα υπαχθούν στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, ή σε αυτήν που πρόσκειται στο Πατριαρχείο της Μόσχας, μετά από γενική συνέλευση στην οποία απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον των δύο τρίτων. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία επιβάλλεται ένα μορατόριουμ σχετικά με τη διαχείριση της περιουσίας της μέχρι να ολοκληρωθούν όλα τα στάδια. «Ο νόμος ορίζει μηχανισμούς που θα καθορίζουν πώς ακριβώς ένας θρησκευτικός οργανισμός μπορεί να αλλάξει την υπαγωγή του σε θρησκευτικά κέντρα που λειτουργούν στην Ουκρανία και στο εξωτερικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο νόμος προβλέπει επίσης ότι τα μέλη της κοινότητας που διαφωνούν με την απόφαση να αλλάξουν, έχουν το δικαίωμα να σχηματίσουν μια νέα κοινότητα και να συνάψουν συμφωνία για τη χρήση των θρησκευτικών κτιρίων και ιδιοκτησίας με τον ιδιοκτήτη τους (χρήστη).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων