15/08/2019 15/08/2019 Θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι για μία ακόμα χρονιά φέτος το Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι κλειστή… Για λόγους ασφαλείας, καθώς όπως λένε οι αρχές τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, δεν πραγματοποιείται καμία λειτουργία. Η ολοκλήρωση μέρους των έργων και το άνοιγμα μέρους της Ιεράς Μονής τον περασμένο Μάιο, είχε δημιουργήσει την...
15 Αυγούστου, 2019 - 9:11

Ούτε φέτος ηχούν οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Ούτε φέτος ηχούν οι καμπάνες στην Παναγία Σουμελά

Θλίψη προκαλεί το γεγονός ότι για μία ακόμα χρονιά φέτος το Δεκαπενταύγουστο η Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα είναι κλειστή…

Για λόγους ασφαλείας, καθώς όπως λένε οι αρχές τα έργα δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα, δεν πραγματοποιείται καμία λειτουργία.
Η ολοκλήρωση μέρους των έργων και το άνοιγμα μέρους της Ιεράς Μονής τον περασμένο Μάιο, είχε δημιουργήσει την ελπίδα ότι ανήμερα του 15Αυγουστου θα ετελείτο από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη θεία λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Οι ελπίδες όμως, διαψεύσθηκαν και οι πιστοί αναμένουν και πάλι να ακούσουν τα σήμαντρα της Παναγίας να χτυπούν…

Τα έργα ανάπλασης που εδώ και τέσσερα χρόνια εκτελούνται στο μνημείο, δεν έχουν ολοκληρωθεί, κι έτσι δεν μπορεί να γίνει η Λειτουργία, όπως είχε καθιερωθεί να γίνεται.

Ο ναός δεν είναι έτοιμος να λειτουργήσει παρά τις εντατικούς ρυθμούς των εργασιών αναστήλωσης και έτσι οι αρχές αποφάσισαν να μην ανοίξουν τον ναό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι εργασίες στο βράχο της εισόδου και η αντιστήριξη της βόρειας πλευράς του μοναστηριού θα ολοκληρώνονταν τον Ιούνιο του 2019.

Τα βράχια «απειλούν» την Παναγία, αλλά από ότι φαίνεται έχει βρεθεί λύση, με τις τεχνικές εταιρείες να συνεχίζουν τις εργασίες συντήρησης.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι το μοναστήρι θα τελέσει ξανά τη μεγάλη λειτουργία του Δεκαπενταύγουστου το 2021.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων