08/12/2020 08/12/2020 Ο πατήρ Σπυρίδων από την Ενορία Μεγάρχης, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κυρό Αλέξιο με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη και αγάπη σε μια δημόσια εξομολόγηση για την γνωριμία τους και τις ευεργεσίες του. «Το ύστατο χαίρε από τον Ανάξιο Ιερέα στον Γέροντα μας, στον πατέρα μας,...
08 Δεκεμβρίου, 2020 - 13:41
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2020 - 12:50

π. Σπυρίδων Μεγαρχειώτης: Το ύστατο χαίρε στον Μητρ. πρ. Τρίκκης και Σταγών

Διαδώστε:
π. Σπυρίδων Μεγαρχειώτης: Το ύστατο χαίρε στον Μητρ. πρ. Τρίκκης και Σταγών

Ο πατήρ Σπυρίδων από την Ενορία Μεγάρχης, που υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών, αποχαιρετά τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης και Σταγών κυρό Αλέξιο με συγκίνηση, ευγνωμοσύνη και αγάπη σε μια δημόσια εξομολόγηση για την γνωριμία τους και τις ευεργεσίες του.

«Το ύστατο χαίρε από τον Ανάξιο Ιερέα στον Γέροντα μας, στον πατέρα μας, στον Δεσπότη μας και Μητροπολίτη μας από Τρίκκης και Σταγών Αλέξιο.
Λάβαμε σήμερα μετά λύπης το μήνυμα ότι εκοιμήθη εν Κυρίω ο πρ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών Αλέξιος.

Ο Ιεράρχης των 35 και πλέον χρόνων όπου διακόνησε την Τοπική μας Εκκλησία ως Επίσκοπος, ως Πνευματικός, ως Κήρυκας του Θείου Λόγου, ως πατέρας, ως αδελφός, ως διδάσκαλος και παραδειγματιστής την εν Χριστώ ζωής.

Θέλησε ο Θεός να με αξιώσει να εισέλθω στην Αγία Εκκλησία ως κληρικός το έτος 2014 και όντως έλαβα την Ιερωσύνη από τα ευλογημένα χέρια του Γέροντος μας, ήμουν η τελευταία του χειροτονία ως Ιερέας και δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την ευεργεσία που δέχθηκα ως άνθρωπος από τον Άνθρωπο Αλέξιο.
Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που ο Μακαριστός π. Νικόλαος Αργυρίου με πήρε τηλέφωνο και μου είπε ότι ο Δεσπότης θέλει να σε δει ήταν παραμονή της εορτής μου του Αγίου Σπυρίδωνος και αμέσως πήγα στην Ιερά Μητρόπολη και συναντήθηκα με τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.Αλέξιο.

Μια φιγούρα ενός ασκητή ήταν αυτή που συνάντησα, ένας απλός παππούλης με αγάπη με δέχθηκε εκείνη την ημέρα…..Το άγχος, η ντροπή μου, η ανασφάλεια του πως θα του μιλήσω, η αγωνία για τον λόγο που με φώναξε με είχαν κάνει αν και 36 χρονών να νιώθω σαν ένα παιδάκι απέναντι σε ένα σημαίνοντα άνθρωπο…..
Αυτή η κατάσταση που ένιωθα έφυγε μόλις άρχισε να μου μιλά με τόση αγάπη και ενδιαφέρον που αμέσως ένιωσα την ασφάλεια ότι είμαι δίπλα σε κάποιον που με νοιάζεται και αυτό απεδείκνυε συνεχώς σε όλη την μέχρι εδώ πορεία μου ρωτώντας με συνέχεια πως είμαι και αν ο κόσμος με αγαπά και μου φέρεται καλά…. Πατρικές ανησυχίες ενός Δεσπότη για τον Ιερέα του.
Να υπηρετείς με φόβο Θεού μου είπε, δεν θέλω να με στενοχωρήσεις με άσεμνες πράξεις και λόγους, να έχεις το ιερατικό σου ανά χείρας ώστε να μην κάνεις λάθη ακόμα και όταν γεράσεις, να ακολουθείς τον δρόμο του Χριστού πρώτα στην οικογένειά σου και έπειτα στο ποίμνιό σου, αν μέχρι σήμερα ήσουν κάποιος στην ζωή σου από αύριο θα είσαι ο κανένας που είναι διάκονος για όλους, να είσαι επιμελής, καθαρός, τακτικός, φιλακόλουθος, ευγενικός και ταπεινός….. Πρόσεχε τώρα που θα εισέλθεις στην Εκκλησία μετά φόβου Θεού να μην αλλάξεις και σε φοβάται ο Θεός.

Ευεργετήθηκα από τον Άξιο Αρχιερέα κ. Αλέξιο όπως και από τον Μακαριστό π. Νικόλαο Αργυρίου και την συμμαρτυρία του νυν Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, δεν ξέρω αν τήρησα στο έπακρο τις νουθεσίες τους ή αν σε όλους ήμουν ο αχαριστότερος του ευεργετηθέντος, ξέρω όμως πως ένιωσα την πατρική αγάπη από όλους μα πιο πολύ από τον Γέροντα Αλέξιο ο οποίος με εμπιστεύθηκε, εκτέθηκε για εμένα, τόλμησε για εμένα και ενδιαφέρθηκε για εμένα χωρίς αντάλλαγμα παρά μόνο να ακούω για εσένα και να χαμογελώ και να αναπαύομαι που έκανα ακόμα έναν άξιο Λειτουργό Του Υψίστου.

Τώρα, Γέροντα μου, αφήνεις πίσω μια τεράστια κληρονομιά από Ιερείς, έργα, πράξεις και νουθεσίες και ανεβαίνεις εις την Άνω Ιερουσαλήμ, στην Βασιλεύουσα Εκκλησία, δίπλα στον Χριστό που αγάπησες και ακολούθησες από την νεαρή σου ηλικία, εμείς κρατούμε αυτά που μας χάρισες και θα προσπαθούμε να τα μοιραστούμε με τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας που τόσο αγάπησες.

Τελευταίο δίδαγμα σου ήταν η γενναία και μεγάλη πράξη σου να δώσεις την σκυτάλη της Επισκοπής στον Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο, δεν είναι εύκολο να κατεβαίνεις από τον Θρόνο σου και όμως εσύ το απόδειξες και αυτό….. Μια ζωή γεμάτη παραδείγματα.

Ευχαριστώ Τον Θεό που σε έφερε στον δρόμο της κολάσεως μου και με άρπαξες από εκεί ώστε να με βάλεις στην οδό της Σωτηρίας.

Ευχαριστώ εσένα Γέροντα μου για την αγάπη σου, ξέρω ότι εγώ είμαι ο τελευταίος που θα πρέπει να ομιλώ για εσένα διότι όλοι σχεδόν οι Ιερείς μας, ζήσανε περισσότερα μαζί σου, όμως εγώ νιώθω ότι πήρα το εγκόλπιο της πατρικής σου αγάπης και γι’ αυτό θα είμαι ευγνώμων μια ζωή….. Εύχομαι ο Θεός να με αξιώσει να συμμετάσχω και εγώ ξανά σε μία Θεία Λειτουργία στο πλάι σου ως διάκονος στην Βασιλεία των Ουρανών, τότε θα ξέρω ότι δεν πρόδωσα τον Θεό μου και τις προσδοκίες σου για εμένα.
Αλεξίου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου, της Αγιοτάτης Μητροπόλεως από Τρίκκης και Σταγών, ημών δε Πατρός και Ποιμενάρχου, αιώνια η μνήμη.

Καλόν παράδεισο και καλή αντάμωση, να έχουμε την ευχή σου ο Ανάξιος Ιερεύς σου π. Σπυρίδων Μεγαρχιώτης».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων