02/02/2022 02/02/2022 Η Παγκόσμια Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. Καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 1992 στη 14η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου – του Παγκόσμιου Οργανισμού Ορθοδόξων Νέων. Στη συνέχεια την καθιέρωση της ημέρας χαιρέτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και αρκετοί τοπικοί Επίσκοποι της Ορθόδοξης...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 11:45
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 11:28

Παγκόσμια Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας

Διαδώστε:
Παγκόσμια Ημέρα Ορθόδοξης Νεολαίας

Η Παγκόσμια Ημέρα της Ορθόδοξης Νεολαίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου.

Καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 1992 στη 14η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου – του Παγκόσμιου Οργανισμού Ορθοδόξων Νέων. Στη συνέχεια την καθιέρωση της ημέρας χαιρέτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και αρκετοί τοπικοί Επίσκοποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Σύνδεσμος εμφανίστηκε το 1953 στο Παρίσι με πρωτοβουλία μιας ομάδας νέων θεολόγων από τη Γαλλία, τη Φινλανδία και την Ελλάδα.

Φέτος μια σημαντική εκδήλωση της Ορθόδοξης νεολαίας θα πραγματοποιηθεί στην Πολωνία. Το “Wroclaw 2022” θα πραγματοποιηθεί στις 18-23 Ιουλίου στην πολωνική πόλη Βρότσλαβ με τίτλο “Go and bear fruit” – Ιωάννης 15:16. Η συμμετοχή στο Wroclaw 2022 είναι ανοιχτή σε ορθόδοξους νέους ηλικίας μεταξύ 16 και 30 ετών. Θα δοθεί προτεραιότητα σε συμμετέχοντες που συμμετέχουν ενεργά στο έργο της Ορθόδοξης νεολαίας.

Επίσης, το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλουν να ανακηρύξουν το 2022 Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας. Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θεωρούν ότι ένα Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας θα τιμήσει τις προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τα μειονεκτήματα που αντιμετώπισαν ως αποτέλεσμα της κρίσης της πανδημίας Covid-19.

Με πληροφορίες από το basilica.ro

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων