24/05/2019 24/05/2019 «Είναι πάντα μεγάλη τιμή για μένα να συναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη» δήλωσε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζέφρι Πάιατ μετά την συνάντηση που είχε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Μιλώντας σε δημοσιογράφος αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί...
24 Μαΐου, 2019 - 12:54
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2019 - 14:30

Τζ. Πάιατ: Τιμή να συναντώ τον Οικ. Πατριάρχη (βίντεο)

Διαδώστε:
Τζ. Πάιατ: Τιμή να συναντώ τον Οικ. Πατριάρχη (βίντεο)

«Είναι πάντα μεγάλη τιμή για μένα να συναντώ τον Οικουμενικό Πατριάρχη» δήλωσε ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζέφρι Πάιατ μετά την συνάντηση που είχε με την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφος αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Αμερικανός Πρέσβης τόνισε: «Είχαμε μια εξαιρετικά σημαντική συζήτηση γιατί μπορέσαμε να συζητήσουμε τα σχέδια της υποδοχής του στην Ουάσινγκτον το ερχόμενο φθινόπωρο. Είναι η πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στις ΗΠΑ εδώ και μία δεκαετία, η οποία γίνεται σε μια πολύ σημαντική στιγμή για την Εκκλησία της Αμερικής, γιατί θα υπάρχει ήδη νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής και είχα την ευκαιρία να μοιραστώ με τον Παναγιώτατο τον ενθουσιασμό μου για την άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου. Η κυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να τον βοηθήσει να ξεκινήσει την αποστολή του επιτυχώς στις ΗΠΑ. Ακόμη μιλήσαμε λίγο για τον κρίσιμο ρόλο που έχει ο Πατριάρχης ως πνευματικός ηγέτης σε μια σειρά από άλλα θέματα στη Μέση Ανατολή, φυσικά και στην Ουκρανία, όπου ο λόγος του Παναγιωτάτου είναι εξαιρετικά σημαντικός, όπως και γενικά σε όλη την Ορθοδοξία».

Ακούστε τις δηλώσεις:

 

Τα πρώτα πλάνα από την επίσκεψη

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων