15/08/2019 15/08/2019 Στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Τήνο βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε  στη σημερινή «διπλή εορτή» του Ελληνισμού, της Κοίμησης της Θεοτόκου αλλά και την τιμή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή τον τορπιλισμό της «Έλλης» στις 15/8/1940. “Σήμερα είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή για...
15 Αυγούστου, 2019 - 16:05

“Παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στη πίστη μας”

Διαδώστε:
“Παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στη πίστη μας”

Στους πανηγυρικούς εορτασμούς για την Κοίμηση της Θεοτόκου στη Τήνο βρέθηκε σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις δηλώσεις του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε  στη σημερινή «διπλή εορτή» του Ελληνισμού, της Κοίμησης της Θεοτόκου αλλά και την τιμή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, με αφορμή τον τορπιλισμό της «Έλλης» στις 15/8/1940.

“Σήμερα είναι μια μεγάλη διπλή γιορτή για τους Έλληνες, για τον Ελληνισμό. Γιορτάζουμε τη Κοίμηση της Θεοτόκου. Ταυτόχρονα τιμούμε και τις Ένοπλες Δυνάμεις και αυτές τις μέρες παίρνουμε δύναμη και βρίσκουμε καταφύγιο στη πίστη μας. Αντλούμε δύναμη και αισιοδοξία για να ατενίσουμε το μέλλον ως χώρα, με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, με μεγαλύτερη σιγουριά για μια Ελλάδα που επιτέλους γυρίζει σελίδα και μπορεί να δει το μέλλον με πραγματική αισιοδοξία” τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα το πρωί, στις 09:00 ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην προβλήτα του νησιού, όπου έγινε δεκτός από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ πτέραρχο Χρ. Χριστοδούλου και τον αρχηγό Στόλου αντιναύαρχο Στ. Πετράκη, επιβιβάστηκαν στην πυραυλάκατο Μυκόνιο, για να μεταβούν στο σημείο του τορπιλισμού της «Έλλης» όπου ρίφθησαν στεφάνια στη μνήμη των εννέα νεκρών του καταδρομικού.

Ακολούθως, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στον ΙΝ Ευαγγελίστριας όπου με τη σύζυγό του παρακολούθησε την πανηγυρική θεία λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’, καθώς και τη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας, και τη δέηση στην κεντρική πλατεία.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων