09/03/2020 09/03/2020 Θερμότατης υποδοχής έτυχε το βιβλίο του διδάκτορος Μαθηματικών, Προέδρου του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρίας στην Εύβοια και υπευθύνου των εκδόσεων ΚΥΖΙΚΟΣ κυρίου Ιωάννου Ρίζου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ-Η ιστορία ενός μεγάλου Ιερού Προσκυνήματος», το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Δημοτικό Μέγαρο Νέας Αρτάκης, όπου έλαβε χώρα η βιβλιοπαρουσίασή του. Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» ο...
09 Μαρτίου, 2020 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2020 - 11:18

“Παναγία Φανερωμένη Ν. Αρτάκης – Η ιστορία ενός μεγάλου Ιερού Προσκυνήματος”

Διαδώστε:
“Παναγία Φανερωμένη Ν. Αρτάκης – Η ιστορία ενός μεγάλου Ιερού Προσκυνήματος”

Θερμότατης υποδοχής έτυχε το βιβλίο του διδάκτορος Μαθηματικών, Προέδρου του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρίας στην Εύβοια και υπευθύνου των εκδόσεων ΚΥΖΙΚΟΣ κυρίου Ιωάννου Ρίζου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ-Η ιστορία ενός μεγάλου Ιερού Προσκυνήματος», το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Δημοτικό Μέγαρο Νέας Αρτάκης, όπου έλαβε χώρα η βιβλιοπαρουσίασή του.

Στην παρουσίαση έδωσαν το «παρών» ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος – Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής Ευβοίας κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας κ. Γεώργιος Κελαϊδίτης, ο Αντιδήμαρχος Νέας Αρτάκης κ. Χαράλαμπος Κώσταρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Ιερείς της Χαλκίδος και της Ν. Αρτάκης με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, πλήθος μεγάλο διακεκριμένων συμπολιτών και πιστών μελών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Την παρουσίαση ανέλαβαν κατά σειρά ο ιεροκήρυξ, Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Νέας Αρτάκης και του Ιερού Προσκυνήματός της, όπως αποτυπώνεται στο βιβλίο, ο Διδάκτωρ Φιλολογίας του Ε.Κ.Π.Α., πρωτοψάλτης του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης επί 34 χρόνια και φιλολογικός επιμελητής του βιβλίου, κ. Άγγελος Μαντάς, ο οποίος περιέγραψε την ερευνητική μεθοδολογία του συγγραφέα και την πιστότητά του στης πηγές, ώστε το βιβλίο να περιβάλλεται με την απαραίτητη σοβαρότητα και να παραδίδεται στους μεταγενέστερους, ως παρακαταθήκη ιστορικής αλήθειας και ο εκπρόσωπος των εκδόσεων ΚΥΖΙΚΟΣ και επιμελητής της έκδοσης, κ. Πέτρος Ποδάρας, ο οποίος περιέγραψε την διαδρομή που διήνυσαν με τον συγγραφέας μέσα από μελέτες, συνεντεύξεις και επιτόπιες έρευνες μέχρι την επιλογή του περιεχομένου κάθε κεφαλαίου, της τελικής μορφής του βιβλίου και την έκδοσή του.

Αμέσως μετά απέδωσε ευχαριστίες ο συγγραφέας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος έκλεισε την εκδήλωση με συγκινητικές αναφορές στην ιστορική πορεία της παλαιάς, αλλά και στην εξ ίσου σημαντική παρουσία της Νέας Αρτάκης, η οποία διαφυλάσσει, αναπαράγει και μεταλαμπαδεύει στους απογόνους των πρώτων κατοίκων της και σε όλη την Εύβοια την δόξα της Κυζίκου της Προποντίδας. Επίσης επαίνεσε τον κ. Ιωάννη Ρίζο για την προθυμία του να αναλάβει αυτό το έργο, κατόπιν προτάσεως του Σεβασμιωτάτου, για την επιμελή εργασία του προς αυτό και την άριστη έκδοση.

Παράλληλα, διατέθηκαν αντίτυπα του βιβλίου από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως, τα οποία οι προσελθόντες προμηθεύτηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εκδόσεις ΚΥΖΙΚΟΣ διαθέτουν τα τυχόν κέρδη από την πώληση του βιβλίου υπέρ του Ιερού Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων