09/05/2021 09/05/2021 “Περάσαμε να πούμε το “Χριστός Ανέστη” στη Παναγία Μουσταπίδαινα στις όχθες του Κηφισού. Την βρήκαμε πεντακάθαρη μετά από την πρόσφατη φροντίδα της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, ασφαλισμένη από τους “βαρβάρους” με καινούργια πόρτα ασφαλείας, στη βάση της οποίας κάποιος Χριστιανός είχε την πίστη να αφήσει καλούδια, μαζί με τις προσευχές του, το καντηλάκι και...
09 Μαΐου, 2021 - 16:06
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2021 - 18:59

Η Υπουργός Πολιτισμού κρατάει την υπόσχεσή της για τα ξεχασμένα εκκλησάκια: “Οι πληγές έκλεισαν, το έργο πήρε τον δρόμο του”

Διαδώστε:
Η Υπουργός Πολιτισμού κρατάει την υπόσχεσή της για τα ξεχασμένα εκκλησάκια: “Οι πληγές έκλεισαν, το έργο πήρε τον δρόμο του”

“Περάσαμε να πούμε το “Χριστός Ανέστη” στη Παναγία Μουσταπίδαινα στις όχθες του Κηφισού. Την βρήκαμε πεντακάθαρη μετά από την πρόσφατη φροντίδα της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, ασφαλισμένη από τους “βαρβάρους” με καινούργια πόρτα ασφαλείας, στη βάση της οποίας κάποιος Χριστιανός είχε την πίστη να αφήσει καλούδια, μαζί με τις προσευχές του, το καντηλάκι και δίπλα ένα θυμιατό”.

Αυτά αναφέρει ως αυτόπτης μάρτυρας ο Αρχιμ. π. Τιμόθεος Ηλιάκης σε επίκαιρη ανάρτησή του και συμπληρώνει: “Οι πληγές έκλεισαν, το έργο πήρε τον δρόμο του. Η Παναγίτσα σιγά σιγά ετοιμάζεται για την πρώτη της λειτουργία. Επιστρέφοντας συναντήσαμε τον Αϊ Νικόλα των περιβολιών στην Ακαδημία Πλάτωνος, κάτασπρος και πανέμορφος, μέσα στις καταπράσινες φυλλωσιές που τον περιβάλλουν, είπαμε το “Χριστός Ανέστη”, απολαύσαμε την ξεχωριστή όμορφιά και δοξάσαμε τον Θεό για τα μεγαλεία που μας έχει χαρίσει”.

 

 

 

 

 

Θυμίζουμε ότι με εντολή της Υπουργού Λίνας Μενδώνη τα συνεργεία του Υπουργείου κατά την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως ήταν στην Παναγιά τη Μουσταπίδαινα, το ξεχασμένο εξωκλήσι στον Κηφισό, όπου για πρώτη φορά καθάριζαν με επιμέλεια τον ιερό χώρο.

«Χαράς Ευαγγέλια!» ανέφερε τότε ο π. Τιμόθεος Ηλιάκης. «Μετά τη Θεία Λειτουργία σκέφτηκα να πάω λίγα σταυρολούλουδα στη Παναγιά τη Μουσταπίδαινα το ξεχασμένο εξωκλήσι στον Κηφισό που πριν λίγες ημέρες ανταποκρινόμενη στις εκκλήσεις η κα. Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, είχε αιφνιδιαστικά επισκεφθεί και διαπίστωσε την τραγική κατάσταση που είχε περιέλθει. Σήμερα τα συνεργεία ήταν εκεί και δούλευαν, το εκκλησάκι καθαρίστηκε, έφυγαν τα απορρίμματα που το κατέκλυζαν, ομόρφυνε, μπορέσαμε να μπούμε στο εσωτερικό του να κάνουμε τον Σταυρό μας και να δοξολογήσουμε τον Θεό και την Παναγία μας».

«Είδαμε με συγκίνηση τις παλιές αγιογραφίες και ακούσαμε τον υπεύθυνο να μας λέει πως έχουμε εντολή να τελειώσουμε το συντομότερο δυνατό τον καθαρισμό για να πιάσουν δουλειά οι Αρχαιολόγοι και οι ειδικοί τεχνίτες».

Ο π. Τιμόθεος είχε επιθυμήσει να ευχαριστήσει αλλά και να συγχαρεί δημόσια την Λίνα Μενδώνη για την υπευθυνότητα που επιδεικνύει στο έργο της, την ευαισθησία και την άμεση ανταπόκριση της. «Ό,τι γίνεται, γίνεται για την Πίστη μας, την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Δόξα τω Θεώ μπορούμε σήμερα όλοι όσοι με όποιο τρόπο, έστω και με μια προσευχή, προσπαθήσαμε να σώσουμε το Εκκλησάκι, μπορούμε σήμερα να χαρούμε» σημειώνει, εκφράζοντας τη μεγάλη και ανέλπιστη χαρά του.

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων