22/01/2021 22/01/2021 Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού Δικτύου, που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς οι επιστήμονες ανησυχούν. Στη σύσκεψη για το θέμα, συμμετείχε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών...
22 Ιανουαρίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/01/2021 - 17:22

Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων του ιού

Διαδώστε:
Πανελλαδικό δίκτυο επιτήρησης των μεταλλάξεων του ιού

Σύσκεψη με αντικείμενο το συντονισμό και την ενίσχυση της γονιδιωματικής επιτήρησης με τη λειτουργία πανελλαδικού Δικτύου, που παρακολουθεί και αναλύει τις μεταλλάξεις και παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας, υπό τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, καθώς οι επιστήμονες ανησυχούν.

Στη σύσκεψη για το θέμα, συμμετείχε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι Καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής, Γκίκας Μαγιορκίνης,  Άννα Παππά.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στη σημασία του δικτύου για τις μεταλλάξεις, έτσι ώστε, όπως είπε, να υπάρχουν σωστά επιδημιολογικά στοιχεία τα οποία θα οδηγήσουν στην σωστή επιδημιολογική ανάλυση. Γεγονός που θα βοηθήσει την κυβέρνηση να λαμβάνει τις ανάλογες αποφάσεις με γνώμονα την δημόσια υγεία και την προστασία των πολιτών.

Ειδικότερα, τα ύποπτα δείγματα μεταλλαγμένου στελέχους θα στέλνονται στο ΙΙΒΕΑΑ (Ιδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών).

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 26 έως σήμερα, αλλά υπάρχουν και άλλα κρούσματα προς διερεύνηση και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα και γι’ αυτά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων