19/10/2020 19/10/2020 Πανηγυρικά τελέστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Αστυνομίας, στον ομώνυμο ναό στο Παγκράτι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου. Αναφερόμενος στην σημερινή δίκη του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος δικάζεται γιατί τίμησε τον άγιο Σπυρίδωνα με τρεις παραπάνω παρόντες στην εορτή, είπε ότι η πίστη μας προς τον Θεό δεν μπορεί να...
19 Οκτωβρίου, 2020 - 22:19
Τελευταία ενημέρωση: 19/10/2020 - 22:25

Πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι

Διαδώστε:
Πανηγυρικά η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου στο Παγκράτι

Πανηγυρικά τελέστηκε η μνήμη του Αγίου Αρτεμίου, προστάτου της Αστυνομίας, στον ομώνυμο ναό στο Παγκράτι, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βρεσθένης κ. Θεοκλήτου. Αναφερόμενος στην σημερινή δίκη του Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, ο οποίος δικάζεται γιατί τίμησε τον άγιο Σπυρίδωνα με τρεις παραπάνω παρόντες στην εορτή, είπε ότι η πίστη μας προς τον Θεό δεν μπορεί να μην είναι ανάλογη της πίστεως του Αγίου Αρτέμιου ο οποίος έχασε τη ζωή του, γιατί δε δέχτηκε τα κελεύσματα του Καίσαρος Ιουλιανού του Παραβάτη όταν αυτά ήταν αντίθετα με την πίστη του στον αληθινό Θεό.

Στον προαύλιο χώρο παρίστατο πλήθος κόσμου, σχηματίζοντας ουρά για να προσκυνήσει την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Αρτεμίου, τηρώντας όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις στο πλαίσιο των εκτάκτων επιταγών αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Στο κήρυγμα του, ο Μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος σημείωσε για την κρίση του κορονοϊού ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την Θεία Κοινωνία, ενώ αναφέρθηκε και στον Βίο του Αγίου Αρτεμίου.

Στο τέλος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια να τελέσει την ιερά πανήγυρη και τους ιερείς του ναού για την φιλοξενία.

Τους ύμνους του Εσπερινού έψαλλε χορωδία, του Πρωτοψάλτου Ιωάννη Πλευρίτη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ρεπορτάζ – Φώτο: Γιώργος Φερδής

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων