06/12/2019 06/12/2019 Με αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε στο Βατοπεδινό Μετοχι στο Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη, η μνήμη του Αγίου Νικολάου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιερας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Έφραιμ και πλειάδα κληρικών. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι αξιωματικοί των Σωμάτων του στρατού, της Αστυνομίας της...
06 Δεκεμβρίου, 2019 - 12:04
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2019 - 14:49

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση στο Πόρτο Λάγος

Διαδώστε:
Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση στο Πόρτο Λάγος

Με αγιορείτικη κατάνυξη εορτάστηκε στο Βατοπεδινό Μετοχι στο Πόρτο Λάγος στην Ξάνθη, η μνήμη του Αγίου Νικολάου.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιερας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Έφραιμ και πλειάδα κληρικών.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι αξιωματικοί των Σωμάτων του στρατού, της Αστυνομίας της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, ο Δημαρχος Ξανθης , ο Αντιπεριφερειάρχης Ξανθης, οι οποίοι ακολούθησαν την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας.

Στο ιερό Μετόχι παρευρέθηκαν προσκυνητές από την Κύπρο, την Ρουμανία, την Ρωσία και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Προστάτη Άγιο του Πολεμικού Ναυτικού και στα θαύματα που επιτελεί. Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τον Γέροντα Εφραίμ για την πρόσκληση να προεξάρχει στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Το αναλόγιο λάμπρυνε με την παρουσία ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσιου Αρεοπαγιτου Πολιουχου Αθηνών, κ. Γιώργος Δεμελής.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ:

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων