16/09/2021 18/09/2021 Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν οι ιερείς του Ιερού Καθεδρικού Ναού αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος...
16 Σεπτεμβρίου, 2021 - 20:28
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2021 - 1:28

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα το απόγευμα της Πέμπτης 16 Σεπτεμβρίου 2021, τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν οι ιερείς του Ιερού Καθεδρικού Ναού αρχιμ. Ειρηναίος Βογιατζής, Πρωτ. Παλαιολόγος Μάνος, και ο ιεροδ. Αλέξανδρος Νικολόγιου.

Τους ύμνους απέδωσαν ιεροπρεπώς οι ιεροψάλτες του ναού κ. Στυλιανός Ζαχαρίου και ο κ. Αθανάσιος Πολίτης με τις χορωδίες τους.

Οι παρευρισκόμενοι πιστοί τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την πανδημία του COVID-19, με ευλάβεια συμμετείχαν στην ακολουθία του Εσπερινού και προσκύνησαν το λείψανο της Αγίας Σοφίας.

Την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΦΩΤΟ: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ – ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ “ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων