25/09/2020 25/09/2020 Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, η Εκκλησία εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου. Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του πρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη ,ο οποίος κήρυξε και το θείο...
25 Σεπτεμβρίου, 2020 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 25/09/2020 - 21:21

Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Ι. Καποδίστρια

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στο εκκλησάκι του Ι. Καποδίστρια

Το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, η Εκκλησία εορτάζει τη μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αγίου στην Πρόνοια Ναυπλίου.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ Αρτοκλασίας, ιερουργούντος του πρεσβύτερου π. Γεωργίου Φρίμη ,ο οποίος κήρυξε και το θείο λόγο.

Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς, οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας, δεν κατάφεραν να φτιάξουν τον ναό.

Αργότερα, το 1909, το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία αφιερωμένη όπως είχε προγραμματιστεί στον Ιωάννη Καποδίστρια. Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Δείτε φωτογραφίες (STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – ΡΑΣΣΙΑΣ):

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων