30/06/2020 30/06/2020 Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου δήμου ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος. Στην είσοδο του ναού έγινε δεκτός με θέρμη από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο που περίμενε με χαρά για να γιορτάσει του Αγίους της περιοχής παρ’ όλες τις...
30 Ιουνίου, 2020 - 21:44
Τελευταία ενημέρωση: 30/06/2020 - 21:36

Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων

Τον Πανηγυρικό Εσπερινό τέλεσε στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων ομωνύμου δήμου ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρος.

Στην είσοδο του ναού έγινε δεκτός με θέρμη από τον προϊστάμενο π. Νικόλαο Γιαννακίδη και τους ιερείς του ναού αλλά και από τον κόσμο που περίμενε με χαρά για να γιορτάσει του Αγίους της περιοχής παρ’ όλες τις απαγορεύσεις λόγω του ιού.

Στον ναό ισχύουν τα μέτρα για την πρόληψη του COVID – 19 και ο κόσμος συνεχώς εναλλάσσεται για να υπάρχει φυσική ροή και να μπορούν όλοι να προσκυνήσουν τα τίμια λείψανα των γιατρών Αγίων.

Ο Μητροπολίτης Θεόδωρος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας μίλησε για τις δυναμικές προσωπικότητες των Αγίων Αναργύρων και ανέλυσε ότι οι Άγιοι είναι αυτοί που μας δίνουν την δύναμη να προσπερνούμε τις δυσκολίες της ζωής και μόνο με την αγάπη θα έχουμε πρόσβαση στον δρόμο του Θεού. Σε άλλο σημείο ανέφερε πως «οι Άγιοι Ανάργυροι είναι πρεσβευτές και δίνουν την δύναμη στους πιστούς αρρώστους» και τόνισε «Αυτά τα χιλιάδες θαύματα είναι η απόδειξη της πίστεως μας».

«Να αναζητούμε την πραγματική αγάπη αυτή που οι άγιοι μας μεταφέρουν» και πρόσθεσε «οι Άγιοι είναι αυτοί που αποτελούν την πηγή έμπνευσης της αγάπης».

Στο τέλος ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος εκ μέρους των ιερέων της ενορίας ευχαρίστησε τον Αρχιερέα της Αλεξανδρινής γης για την παρουσία του ευχόμενος καλή ποιμαντορική και επισκοπική συνέχεια.

Γιώργος Φερδής: κείμενο – φωτογραφίες

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων