26/07/2021 26/07/2021 Την Κυριακή 25 Ιουλίου το εσπέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Θαυματουργού στο φερώνυμο περικαλέστατο παρεκκλήσι στον Μαλακώντα Ερέτριας, όπου ιερούργησε ο Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε με τη συμμετοχή ιεροψαλτών και πολλών πιστών ιστάμενοι των υγειονομικών μέτρων στον...
26 Ιουλίου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 26/07/2021 - 10:48

Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Ερέτρια

Την Κυριακή 25 Ιουλίου το εσπέρας τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη εορτή της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής της Θαυματουργού στο φερώνυμο περικαλέστατο παρεκκλήσι στον Μαλακώντα Ερέτριας, όπου ιερούργησε ο Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτης Θεαγένης Κόλλιας, εφημέριος Ιερού Ναού Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα. Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέσθηκε με τη συμμετοχή ιεροψαλτών και πολλών πιστών ιστάμενοι των υγειονομικών μέτρων στον προαύλιο χώρο του παρεκκλησίου.

Στο τέλος της ακολουθίας  του εσπερινού και της αρτοκλασίας ο εφημέριος Αρχιμανδρίτης  Θεαγένης ευχαρίστησε τον κτήτορα του παρεκκλησίου κ. Αναστάσιο Βαλκάνο για την διοργάνωση της φετινής πανήγυρης, καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους που ήρθαν να τιμήσουν την εορτή Αγία Παρασκευή.

Προέτρεψε δε και συμβούλεψε τους χριστιανούς να μείνουν σε αυτούς τους χαλεπούς, δύσκολους, αλλά και ενδιαφέροντες καιρούς που ζούμε ενωμένοι. Συμβούλεψε τους πιστούς να  μην βλέπουν στο πρόσωπο του διπλανού τους, τον εχθρό τους αλλά τον αδερφό τους, ακόμη κι αν έχει διαφορετική αντίληψη. Ο πατέρας Θεαγένης τόνισε πως αυτή η στάση θα προσελκύσει την χάρη του Θεού, η οποία θα τους σκεπάσει, προστατέψει, φωτίσει και θα φέρει την γαλήνη στην ψυχή και την οικογένειά τους.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού από τους διοργανωτές, προσφέρθηκε τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων, ευλογημένο φαγητό στους πιστούς.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων