11/09/2021 11/09/2021 Την Παρασκευή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας στο Βάστα Αρκαδίας. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα το γεγονός ότι πάνω στο μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές, οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού. Ανήμερα της εορτής, έλαβε χώρα ο Όρθρος και η Αρχιερατική...
11 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:17
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2021 - 16:15

Πανηγύρισε η ξακουστή Αγία Θεοδώρα στο Βάστα Αρκαδίας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η ξακουστή Αγία Θεοδώρα στο Βάστα Αρκαδίας

Την Παρασκευή τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την μνήμη της Αγίας Θεοδώρας στο Βάστα Αρκαδίας. Χαρακτηρίζεται ως θαύμα το γεγονός ότι πάνω στο μικρό βυζαντινό εκκλησάκι βρίσκονται 17 βελανιδιές, οι ρίζες των οποίων δεν φαίνονται πουθενά, ενώ από τα θεμέλιά του αναβλύζουν τα νερά ενός κεφαλαριού.

Ανήμερα της εορτής, έλαβε χώρα ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Την Πανήγυρη ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας ενώ παρέστη και ο Βουλευτής Αρκαδίας και Πρώην Υπουργός κ. Κωνσταντίνος Βλάσης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων