07/05/2019 07/05/2019 Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Εὐαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην συνοικία Πρόνοια στο Ναύπλιο. Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 7 Μαΐου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος των Ιερέων π. Βασίλειο Γκολέμη και π....
07 Μαΐου, 2019 - 22:30
Τελευταία ενημέρωση: 07/05/2019 - 22:31

Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ιωάννη Καποδίστρια

Διαδώστε:
Πανηγυρίζει το εκκλησάκι του Ιωάννη Καποδίστρια

Την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, η Εκκλησία μας εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Εὐαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και πανηγυρίζει ο ομώνυμος Δημοτικός Ιερός Ναός του Αγίου στην συνοικία Πρόνοια στο Ναύπλιο.

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 7 Μαΐου, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μέτ΄ αρτοκλασίας, ιερουργούντος των Ιερέων π. Βασίλειο Γκολέμη και π. Κωνσταντίνο Σέρο.

 

 

 

 

 

 

 

Στην πόλη του Ναυπλίου και συγκεκριμένα στην συνοικία Πρόνοια, υπάρχει η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου. Πρόκειται για μία ιστορική εκκλησία που κτίσθηκε με απόφαση της συνέλευσης των Ελλήνων μετά τον θάνατο του πρώτου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδος, Ιωάννη Καποδίστρια τον Οκτώβριο του 1831. Δυστυχώς, οι δύσκολοι καιροί που πέρναγε τότε η πατρίδα μας, δεν κατάφεραν να φτιάξουν το ναό. Αργότερα, το 1909 το σωματείο της αδελφότητας των κουρέων Ναυπλίου και Πρόνοιας εκπλήρωσε το τάμα αυτό και έφτιαξε την εκκλησία, αφιερωμένη, όπως είχε προγραμματιστεί, στον Ιωάννη Καποδίστρια.

Ο ναός αφιερώθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο, τον Ευαγγελιστή της αγάπης και χτίσθηκε εκεί που άλλοτε ήταν η έπαυλη του πρώτου Κυβερνήτη στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη, όπως λέγεται σήμερα στην Πρόνοια.

Φέτος, οι εορτασμοί για τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο έγιναν στο πρόσφατα ανακαινισμένο εκκλησάκι, μιας και για αρκετά χρόνια λόγω προβλημάτων της στέγης, η εκκλησία είχε κλείσει.

 

 

ΦΩΤΟ: STUDIO B&G ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΡΑΣΣΙΑΣ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων