11/06/2020 11/06/2020 Τις 60.000 φτάνει ο αριθμός των αντικειμένων που έχουν κλαπεί από τα Κατεχόμενα – Υποκρισία χαρακτηρίζει η Δήμαρχος Λευκονοίκου τις αναφορές των Τούρκων για βεβήλωση τζαμιών  Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε η Δήμαρχος του Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, η οποία μίλησε για την καταστροφή εκκλησιών και την κλοπή εικόνων και αντικειμένων στα κατεχόμενα. Αρχικά ανέφερε...
11 Ιουνίου, 2020 - 9:51

Πάνω από 60.000 αντικείμενα έχουν κλαπεί από τα Κατεχόμενα

Διαδώστε:
Πάνω από 60.000 αντικείμενα έχουν κλαπεί από τα Κατεχόμενα

Τις 60.000 φτάνει ο αριθμός των αντικειμένων που έχουν κλαπεί από τα Κατεχόμενα – Υποκρισία χαρακτηρίζει η Δήμαρχος Λευκονοίκου τις αναφορές των Τούρκων για βεβήλωση τζαμιών 

Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε η Δήμαρχος του Λευκονοίκου Ζήνα Λυσάνδρου, η οποία μίλησε για την καταστροφή εκκλησιών και την κλοπή εικόνων και αντικειμένων στα κατεχόμενα.

Αρχικά ανέφερε ότι είναι πάρα πολλά τα παραδείγματα κλοπής και λεηλασίας Ελληνοκυπριακής περιουσίας, όπως καταστροφή εκκλησιών και μοναστηριών, καθώς και η κλοπή εικόνων, ψηφιδωτών και διάφορων αντικειμένων. «Οι εκκλησίες μας έγιναν μάνδρες, καφετέριες και τουαλέτες, όπως για παράδειγμα ένα Αρμένικο Μοναστήρι», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Επισήμανε ότι ή Ιντερπόλ και γερμανικές αρχές κατάσχεσαν εικόνες από τα κατεχόμενα, καθώς έχουν κλαπεί 60.000 αντικείμενα, ενώ έχουν βεβηλώσει κοιμητήρια στα κατεχόμενα, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπου λείπουν τα μάτια των νεκρών από τις εικόνες.

«Είναι υποκρισία να μιλούν για βεβήλωση τζαμιών όταν τα έχουν καταστρέψει όλα στα κατεχόμενα», ενώ πρόσθεσε ότι είναι μεμονωμένα περιστατικά αυτά που συμβαίνουν στις ελεύθερες περιοχές.

Τέλος ανέφερε ότι ο Δήμος Λευκονοίκου προχώρησε σε δημιουργία λευκώματος που περιέχει μέσα και φωτογραφίες από αντικείμενα που αγνοούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων