19/09/2020 19/09/2020 Πάνω από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, πέταξε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις προκλήσεις της Άγκυρας και την παράνομη παρουσία τουρκικών ερευνητικών και πολεμικών σκαφών σε κυπριακά νερά.  Τον Γάλλο αξιωματούχο συνόδευσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης...
19 Σεπτεμβρίου, 2020 - 10:04
Τελευταία ενημέρωση: 19/09/2020 - 9:59

Πάνω από τα Βαρώσια πέταξε ο Κλ. Μποντ

Διαδώστε:
Πάνω από τα Βαρώσια πέταξε ο Κλ. Μποντ

Πάνω από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων, πέταξε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι τις προκλήσεις της Άγκυρας και την παράνομη παρουσία τουρκικών ερευνητικών και πολεμικών σκαφών σε κυπριακά νερά. 

Τον Γάλλο αξιωματούχο συνόδευσε ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς

Σε γραπτή δήλωση, ο κύριος Πετρίδης αναφέρει ότι “είχα τη χαρά σήμερα να συνοδεύσω τον Γάλλο Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Beaune στο Κέντρο επιχειρήσεων του ΚΣΕΔ Λάρνακας, μαζί με τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς.”

Η Κύπρος μας, το νοτιοανατολικό σύνορο της Ευρώπης, έχει σπουδαίο ρόλο να παίξει στην ευρωπαϊκή πολιτική ασφαλείας στην περιοχή ευθύνης της, την Ανατολική Μεσόγειο. Οι Γάλλοι φίλοι μας το αντιλαμβάνονται και το αναγνωρίζουν. Γι’ αυτό αναβαθμίζουμε διαρκώς το ήδη εξαιρετικό επίπεδο διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Γαλλίας.

Σε ανακοίνωση, το Υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι “συνάντηση με τον Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Clement Beaune είχε σήμερα στο Συντονιστικό Κέντρο ΖΗΝΩΝ στη Λάρνακα, ο Υπουργός Άμυνας κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.”

“Το μεσημέρι ο κ. Beaune συνοδευόμενος από τον Υπουργό Άμυνας και τον Αρχηγό της ΕΦ, επιβιβάστηκαν σε ελικόπτερο όπου είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν ιδίοις όμμασι τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στο οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, αλλά και την περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.”

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων