31/05/2019 31/05/2019 Στον ρόλο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σχετικά με το ζήτημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και στις επαφές που έχει για το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα. “Γνωρίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β ‘καταβάλλει κάποιες προσπάθειες για την επίλυση...
31 Μαΐου, 2019 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2019 - 15:50

“Πανορθόδοξη λύση” για την Ουκρανία ζητά η Μόσχα

Διαδώστε:
“Πανορθόδοξη λύση” για την Ουκρανία ζητά η Μόσχα

Στον ρόλο της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου σχετικά με το ζήτημα της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, αλλά και στις επαφές που έχει για το θέμα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου της Μόσχας, κ. Βλαντιμίρ Λεγκόιντα.

“Γνωρίζουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β ‘καταβάλλει κάποιες προσπάθειες για την επίλυση της σημερινής κατάστασης στην Ουκρανία. Θα έλεγα ότι πρώτα απ’ όλα αυτό μαρτυρεί την αδυναμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να να επιλύσει τη σύνθετη κατάσταση της Ουκρανίας” τόνισε και πρόσθεσε ότι “η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει επανειλημμένα τονίσει την επιθυμία και την ανάγκη για πανορθόδοξη επίλυση του θέματος, διότι δεν μπορεί να επιλυθεί μονομερώς”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες: ,
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων