12/09/2020 12/09/2020 Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε την Παρασκευή από τον σταθμό της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου. Στην Navtex που εκδόθηκε, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σύμφωνα με πληροφορίες...
12 Σεπτεμβρίου, 2020 - 11:01
Τελευταία ενημέρωση: 12/09/2020 - 10:26

Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Διαδώστε:
Παράνομη η νέα τουρκική Navtex λέει η Κυπριακή Δημοκρατία

Παράνομη χαρακτηρίζεται, με Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, η τουρκική Navtex που εκδόθηκε την Παρασκευή από τον σταθμό της Αττάλειας για ναυτικές ασκήσεις με βολές πυροβόλων μέχρι και τις 14 Σεπτεμβρίου. Στην Navtex που εκδόθηκε, η τουρκική ειδοποίηση προς ναυτιλωμένους χαρακτηρίζεται ως παράνομη και ότι παραβιάζει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως μεταδίσει το ΚΥΠΕ, η νέα τουρκική Navtex δεσμεύει περιοχές δυτικά της Κερύνειας και φτάνει μέχρι τον κόλπο της Μόρφου.

 

 

Διμερείς σχέσεις, τουρκικές προκλήσεις και Κυπριακό στην ατζέντα συνομιλιών Πομπέο στη Λευκωσία

Η ενίσχυση των διμερών σχέσεων ΗΠΑ και Κυπριακής Δημοκρατίας, οι τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή και το Κυπριακό θα περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών που ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, θα έχει στη Λευκωσία, σήμερα, Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και με τον ομολόγό του Νίκο Χριστοδουλίδη. Η συνάντηση θα διεξαχθεί το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Λευκωσία χαρακτηρίζει την επίσκεψη σημαντική, λαμβάνοντας υπόψη και τη χρονική συγκυρία με τις ευρύτερες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων