01/11/2019 01/11/2019 Μόνιμο διάταγμα απαγόρευσης ανέγερσης πρατηρίου πώλησης πετρελαιοειδών στην περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στη Δευτερά εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Οι καμπάνες του Ιερού Ναού χτύπησαν χαρμόσυνα ως ένδειξη ικανοποίησης για την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως «έκδηλη παρανομία» την ανέγερση βενζινάδικου στην Κάτω Δευτερά. Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προκάλεσε έντονες...
01 Νοεμβρίου, 2019 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 01/11/2019 - 15:18

«Παράνομο» το πρατήριο στη Χρυσοσπηλιώτισσα

Διαδώστε:
«Παράνομο» το πρατήριο στη Χρυσοσπηλιώτισσα

Μόνιμο διάταγμα απαγόρευσης ανέγερσης πρατηρίου πώλησης πετρελαιοειδών στην περιοχή της Ιεράς Μονής Παναγίας Χρυσοσπηλιώτισσας στη Δευτερά εξέδωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Οι καμπάνες του Ιερού Ναού χτύπησαν χαρμόσυνα ως ένδειξη ικανοποίησης για την απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο έκρινε ως «έκδηλη παρανομία» την ανέγερση βενζινάδικου στην Κάτω Δευτερά.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων της Δευτεράς, κατά τη διάρκεια εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή.

Τον Ιούνιο είχε παρθεί απόφαση για προσωρινή αναστολή των εργασιών ανέγερσης του πρατηρίου καυσίμων, ωστόσο πλέον το διάταγμα είναι μόνιμο.

Ο πατήρ Χαράλαμπος εξήγησε πως το Ανώτατο Δικαστήριο έχει πάρει απόφαση και σε διάταγμα έχει γίνει απόλυτα απαγορευτικό η ανέγερση πρατηρίου πάνω από το σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας.

Τόνισε δε, πως η απόφαση είναι οριστική και πως είναι «έκδηλα παράνομο» να ανεγερθεί πρατήριο πάνω από την Ιερά Μονή. Εξήγησε δε, πως οι κρατικές αρχές παράνομα έχουν εκδώσει την άδεια.

«Είναι ανάσταση στις καρδιές μας για απόδοση της δικαιοσύνης. Εμείς δεν λέμε ότι νικήσαμε, νιώθουμε ότι έχουμε δικαιωθεί επιτέλους, θεωρούμε ότι το δικαστήριο αποφάσισε το δίκαιο», είπε καταλήγοντας ο πάτερ Χαράλαμπος Νικολαΐδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων