18/08/2020 18/08/2020 Έως και τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας. Τα παραπάνω γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας,...
18 Αυγούστου, 2020 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 20:01

Έως 31 Αυγούστου η ισχύς των μέτρων στους χώρους λατρείας

Διαδώστε:
Έως 31 Αυγούστου η ισχύς των μέτρων στους χώρους λατρείας

Έως και τις 31 Αυγούστου 2020 παρατείνεται η ισχύς των προσωρινών περιοριστικών μέτρων στους χώρους λατρείας, όλων των θρησκειών και δογμάτων, με νέα ΚΥΑ των υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας. Τα παραπάνω γνωστοποίησε το υπουργείο Παιδείας και μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνοντας παράλληλα ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ΚΥΑ για την υποχρεωτική χρήση μάσκας, για τους περιορισμούς του αριθμού των ατόμων σε γάμους, βαπτίσεις και άλλες τελετές, καθώς επίσης και για την αναστολή θρησκευτικών τελετών που πραγματοποιούνται μέσω διενέργειας πομπής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΦΕΚ που είναι σε ισχύ και παρατείνεται, ορίζει:

Ο μέγιστος αριθμός ατόμων που επιτρέπεται να παρίσταται εντός του χώρου λατρείας προκύπτει από την τήρηση της αναλογίας ενός ατόμου ανά πέντε τ.μ. επιφάνειας, με ελάχιστη απόσταση ενάμιση μέτρου μεταξύ τους προς όλες τις κατευθύνσεις. Σε περίπτωση που η επιφάνεια του χώρου λατρείας υπερβαίνει τα πεντακόσια τ.μ., ως μέγιστος αριθμός παρισταμένων ορίζεται ο αριθμός εκατό.   Οι ως άνω υποχρεώσεις καταλαμβάνουν και τις Ιερές Μονές, τα Μοναστήρια, τα Ησυχαστήρια και τους λοιπούς χώρους εγκαταβίωσης εντός της Επικράτειας. Ο αριθμός επισκεπτών που μπορούν να δέχονται ημερησίως (χωρίς διανυκτέρευση) δεν μπορεί να υπερβαίνει την αναλογία ένα άτομο ανά πέντε τ.μ. του Καθολικού της Ιεράς Μονής ή του κεντρικού χώρου λατρείας του Μοναστηριού ή του χώρου εγκαταβίωσης, με ανώτατο όριο τα εκατό άτομα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων