22/03/2023 22/03/2023 Τη γενική δοκιμαστική παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι παρακολούθησε σήμερα (22/3) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Με την παρέλαση αυτή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου 2023 στην Αθήνα. Για πρώτη φορά παρέλασαν τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3....
22 Μαρτίου, 2023 - 20:41
Τελευταία ενημέρωση: 22/03/2023 - 20:44

Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά τα άρματα μάχης Marder στην Αθήνα

Διαδώστε:
Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Για πρώτη φορά τα άρματα μάχης Marder στην Αθήνα

Τη γενική δοκιμαστική παρέλαση πεζοπόρων και μηχανοκίνητων τμημάτων στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι παρακολούθησε σήμερα (22/3) ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με την παρέλαση αυτή ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της στρατιωτικής παρέλασης που θα διεξαχθεί την 25η Μαρτίου 2023 στην Αθήνα. Για πρώτη φορά παρέλασαν τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος:

  • Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς.
  • Μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων θα παρελάσουν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα πρόσφατα αποκτηθέντα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης (ΤΟΜΑ) Marder 1A3.
  • Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «PATRIOT» και «ΒΕΛΟΣ».
  • Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού.
  • Φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων Σπουδαστών και Σπουδαστριών των Στρατιωτικών Σχολών των ΕΔ και των ΣΑ.
  • Μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά την διάρκεια της παρέλασης θα πραγματοποιηθούν διελεύσεις αεροπορικών μέσων, όπως παρακάτω:

  • Ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς AH-64 (APACHE), NH-90, KIOWA WARRIOR, UH-1H, CH-47D (CHINOOK) και του Πολεμικού Ναυτικού SIKORSKY S-70 AEGEAN HAWK.
  • Μαχητικών Αεροσκαφών RAFALE, M-2000-5, F-4E (PHANTOM) και SPITFIRE MJ755, καθώς και πρώτη φορά μαχητικών F-16C/D VIPER FIGHTING FALCON και εκπαιδευτικών T-6A TEXAN II 120.
  • Ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να παρελάσουν εκπέμποντας μήνυμα ετοιμότητας και αποφασιστικότητας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων