06/04/2021 06/04/2021 Παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου έλαβε χώρα στην έκτακτη Ψηφιακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για τη διπλή υποβάθμιση του Λαβάρου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021. «Με έμπονη θλίψη, έκπληξη και έντονο προβληματισμό διαπιστώσαμε ότι στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 για πρώτη...
06 Απριλίου, 2021 - 14:34
Τελευταία ενημέρωση: 06/04/2021 - 15:37

Παρέμβαση του Μητροπολίτου για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας

Διαδώστε:
Παρέμβαση του Μητροπολίτου για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας

Παρέμβαση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερωνύμου έλαβε χώρα στην έκτακτη Ψηφιακή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαβρύτων για τη διπλή υποβάθμιση του Λαβάρου της Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021.

«Με έμπονη θλίψη, έκπληξη και έντονο προβληματισμό διαπιστώσαμε ότι στη φετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 για πρώτη φορά το λάβαρο, το οποίο «παρέλασε», δεν ήταν το γνήσιο και αυθεντικό, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά μας Μονή της Αγίας Λαύρας, ως ανεκτίμητος θησαυρός του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας αλλά ένα ακαλαίσθητο αντίγραφο του πρωτοτύπου, ενώ δυστυχώς για την αντιγραφή αυτή του λαβάρου δεν μας ζητήθηκε καμία έγκριση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ- ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Έντονη δυσαρέσκεια για την υποτίμηση του ιστορικού Λαβάρου της Αγίας Λαύρας στη παρέλαση της 25η Μαρτίου

Η απογοήτευσή μας διογκώθηκε ακόμη περισσότερο με τη θλιβερή διαπίστωση ότι το ιερό μας λάβαρο «παρέλασε» φέτος τελευταίο απ’ όλες τις σημαίες και μάλιστα στον πάνδημο εορτασμό για την επέτειο των 200 χρόνων από την Εθνική μας Παλιγγενεσία, ενώ είναι θεσμοθετημένο «το λάβαρο να ηγείται της παρελάσεως, φερόμενο υπό αγήματος με στολή εποχής».

Η απαξιωτική αυτή ενέργεια, εκλαμβανόμενη ως έλλειψη σεβασμού προς το ιστορικό μας σύμβολο, προσβάλλει την αξία του, ενώ εγείρει ερωτηματικά για πιθανές μεθοδεύσεις παραποίησης της ιστορικής αλήθειας. Δίκαια οι Καλαβρυτινοί φορείς υψώνουν έντονη φωνή διαμαρτυρίας, διότι οι θυσίες των προγόνων τους στον αγώνα για την Ανεξαρτησία δεν διαγράφονται με την περιστασιακή υποτίμηση του ιερού λαβάρου.

Προς τούτο επικροτούμε τις θέσεις του Δημάρχου Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, ζητώντας και από την πλευρά μας να διεξαχθεί αρμοδίως έρευνα, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και εντολές. Εφόσον μάλιστα αποδειχθεί ότι πρόκειται για παράβλεψη ή παρατυπία, ζητάμε να γίνουν οι δέουσες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να μην επαναληφθούν στο μέλλον παρόμοια σοβαρά ατοπήματα, που άπτονται άμεσα της εθνικής ευαισθησίας Κλήρου και λαού στην ιστορική μας Μητρόπολη.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων