23/05/2024 23/05/2024 Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, τη Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα η εαρινή συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) μέλος της οποίας αποτελεί ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτής Σερρών ΝΔ. Στο πλαίσιο των εργασιών της, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, με σχετική παρέμβασή του, κατέκρινε την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών αρχών για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί....
23 Μαΐου, 2024 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2024 - 13:33

Παρέμβαση Θεόφιλου Λεονταρίδη στη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Παρέμβαση Θεόφιλου Λεονταρίδη στη συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, τη Θεσσαλονίκη, έλαβε χώρα η εαρινή συνεδρίαση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) μέλος της οποίας αποτελεί ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, βουλευτής Σερρών ΝΔ.

Στο πλαίσιο των εργασιών της, ο Θεόφιλος Λεονταρίδης, με σχετική παρέμβασή του, κατέκρινε την πρόσφατη απόφαση των τουρκικών αρχών για τη μετατροπή της Μονής της
Χώρας σε τζαμί.

Παράλληλα, διοργανώθηκε διεθνές συνέδριο στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, με θέμα: «Η πολιτική ως χώρος έκφρασης των χριστιανικών αξιών στην καθημερινότητα» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων από τον πολιτικό, θρησκευτικό και ακαδημαϊκό χώρο.

Εκεί, ο κ. Λεονταρίδης, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ΔΣΟ, απηύθυναν έκκληση προς τα ευρωπαϊκά κόμματα και θεσμούς ζητώντας την διατήρηση των χριστιανικών αξιών και παραδόσεων στα ευρωπαϊκά κείμενα και το δημόσιο διάλογο.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τη Διάσκεψη των Ευρωπαϊκών Εκκλησιών (CEC), την Επιτροπή των Καθολικών Επισκοπικών Διασκέψεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (COMECE), την Ιερά
Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και την Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) με τη συμμετοχή της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) είναι διακοινοβουλευτικό όργανο και ιδρύθηκε με πρωτοβουλία της Βουλής των Ελλήνων. Συγκροτείται από εκπροσώπους κοινοβουλίων, ομάδες κοινοβουλευτικών και μεμονωμένες κοινοβουλευτικές προσωπικότητες από περίπου 25 χώρες που βιώνουν στην Ιστορία τους την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση και εκτείνονται στην Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική. Η έδρα της είναι στην Αθήνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων