07/02/2019 07/02/2019 Την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να διασφαλιστούν οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Ουκρανία, ζητεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax ο Επίσκοπος Μάκαροφ Γεδεών επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου όπου συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου. Ο Επίσκοπος Μακάροφ τους ενημέρωσε για την...
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2019 - 8:47

Παρέμβαση του Κογκρέσου ζητεί η UOC του Πατρ. Μόσχας

Διαδώστε:
Παρέμβαση του Κογκρέσου ζητεί η UOC του Πατρ. Μόσχας

Την παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να βοηθήσουν ώστε να διασφαλιστούν οι θρησκευτικές ελευθερίες στην Ουκρανία, ζητεί η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Interfax ο Επίσκοπος Μάκαροφ Γεδεών επισκέφθηκε τις Ηνωμένες Πολιτείες την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου όπου συναντήθηκε με μέλη του Κογκρέσου.
Ο Επίσκοπος Μακάροφ τους ενημέρωσε για την κατάσταση στη Ουκρανία και διαβίβασε έκκληση τόσο προς τα μέλη του Κογκρέσου όσο και προς τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ κ. Μάικ Πομπέο να διασφαλίσουν τις θρησκευτικές ελευθερίες.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα μέλη του Κογκρέσου φέρεται να δήλωσαν ότι δεν είχαν πλήρη ενημέρωση για την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας να συστήσει την δική της αντιπροσωπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στην αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, αν και υπογραμμίζουν ότι στηρίζουν τη θρησκευτική ελευθερία στην Ουκρανία, καθώς και το δικαίωμα όλων των Ουκρανών να επιλέξουν αυτό που τους εκφράζει.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων