26/08/2020 26/08/2020 Την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την Αμμόχωστο ζήτησε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης από τον Αντόνιο Γκουτέρες.  Η συνομιλία Αναστασιάδη-Γκουτέρες είχε ως βασικό θέμα τις τουρκικές απειλές για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, καθώς εντείνονται οι πληροφορίες για άνοιγμα της πόλης. Όπως τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος...
26 Αυγούστου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 26/08/2020 - 8:48

Παρέμβαση του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

Διαδώστε:
Παρέμβαση του ΟΗΕ για την Αμμόχωστο

Την άμεση παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αναφορικά με την Αμμόχωστο ζήτησε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης από τον Αντόνιο Γκουτέρες.  Η συνομιλία Αναστασιάδη-Γκουτέρες είχε ως βασικό θέμα τις τουρκικές απειλές για άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων, καθώς εντείνονται οι πληροφορίες για άνοιγμα της πόλης.

Όπως τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος στον ΓΓ του ΟΗΕ οι τελευταίες προκλητικές ενέργειες εντάσσονται «στο προωθούμενο από την Άγκυρα σχέδιο για εγκατάλειψη της συμφωνημένης βάσης λύσης, ως αυτή προβλέπεται από τις Συμφωνίες Κορυφής και τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ, και προώθηση λύσης, η οποία θα θέτει την ταφόπλακα στην όποια ελπίδα για ουσιαστική επανένωση της Κύπρου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επικοινωνία Αναστασιάδη – Γ.Γ. ΟΗΕ για τα Βαρώσια

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο ΠτΔ «ζήτησε την παρέμβαση του ΓΓ των ΗΕ και επανέλαβε την πρότασή του για τη σύσταση δικοινοτικής επιτροπής για την ετοιμασία μελέτης για την ανοικοδόμηση της πόλης και επανεγκατάσταση των νόμιμων κατοίκων στην περίκλειστη πόλη, η οποία θα μπορούσε να καταστεί ένα ουσιαστικό μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης που θα ενίσχυε την προσπάθεια για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για επίλυση του Κυπριακού».

Ο Ν. Αναστασιάδης επανέλαβε την ετοιμότητα και δέσμευσή του για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων από το σημείο όπου διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και στο πλαίσιο της κοινής συναντίληψης που επετεύχθη στις 25 Νοεμβρίου 2019 στο Βερολίνο, σε ένα σωστό περιβάλλον που θα είναι υποβοηθητικό και ενισχυτικό προς την προσπάθεια επίτευξης λύσης. Ο ΓΓ του ΟΗΕ «άκουσε με προσοχή τον ΠτΔ και τον διαβεβαίωσε ότι θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων