28/12/2021 28/12/2021 Τον σεβασμό της ποικιλόμορφης ιστορίας των θρησκευτικών χώρων ζήτησε από την Tουρκική κυβέρνηση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Αίνου (Ένεζ) στην Αδριανούπολη σε τζαμί, την παραμονή των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «γνωρίζουμε την επαναλειτουργία του τζαμιού στο Ένεζ μετά από...
28 Δεκεμβρίου, 2021 - 15:59
Τελευταία ενημέρωση: 28/12/2021 - 23:42

Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγία Σοφία του Αίνου

Διαδώστε:
Παρέμβαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αγία Σοφία του Αίνου

Τον σεβασμό της ποικιλόμορφης ιστορίας των θρησκευτικών χώρων ζήτησε από την Tουρκική κυβέρνηση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολιάζοντας την μετατροπή της Αγίας Σοφίας του Αίνου (Ένεζ) στην Αδριανούπολη σε τζαμί, την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι «γνωρίζουμε την επαναλειτουργία του τζαμιού στο Ένεζ μετά από εκτεταμένη αποκατάσταση. Ενθαρρύνουμε την Τουρκική κυβέρνηση να διατηρήσει και να διασφαλίσει την πρόσβαση στους χώρους και τα κτίρια που έχουν φιλοξενήσει διαφορετικές θρησκευτικές κοινότητες, με τρόπο που θα σέβεται την ποικιλόμορφη ιστορία τους».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων