26/06/2021 26/06/2021 Το εσπέρας της 24ης Ιουνίου, επ’ ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τελέσθηκε στο Ιερό Αγίασμα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο ευρίσκεται εντός των Θεραπείων, Ιερά Παράκλησις και αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των παρευρισκομένων πιστών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου. Κατά την Ιερά Ακολουθία...
26 Ιουνίου, 2021 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/06/2021 - 22:35

Παρευρέθησαν πιστοί του Ισλάμ που ευλαβούνται τον Πρόδρομο

Διαδώστε:
Παρευρέθησαν πιστοί του Ισλάμ που ευλαβούνται τον Πρόδρομο

Το εσπέρας της 24ης Ιουνίου, επ’ ευκαιρία της εορτής του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου τελέσθηκε στο Ιερό Αγίασμα του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου το οποίο ευρίσκεται εντός των Θεραπείων, Ιερά Παράκλησις και αρτοκλασία υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως των παρευρισκομένων πιστών, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Δέρκων κ. Αποστόλου.

Κατά την Ιερά Ακολουθία παρευρέθησαν πιστοί της Χριστιανικής Κοινότητος των Θεραπείων της Κωνσταντινούπολης, αλλά και πιστοί της Ισλαμικής θρησκείας, οι οποίοι ευλαβούνται τον Άγιον Ιωάννη.

Το Ιερό Αγίασμα ανηγέρθη την 24ην Ιουνίου 1864 και τελούνται οι ιερές ακολουθίες καθ’ έτος επί τη μνήμη του Γενεσίου του Αγίου Ιωάννου, έως και σήμερα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων