11/06/2020 11/06/2020 Τη δημιουργία πάρκου αφιερωμένου στην Γενοκτονία των Ποντίων αποφάσισε χθες βράδυ ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Αττικό». Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, το πάρκο θα δημιουργηθεί σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο γης επί της λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Την πρόταση κατέθεσε στο ΔΣ Πάφου η δημοτική σύμβουλος του ΔΗΣΥ Νίνα Γκαρακλίδου, τονίζοντας ότι το έργο...
11 Ιουνίου, 2020 - 15:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2020 - 15:01

Πάρκο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποκτά η Πάφος

Διαδώστε:
Πάρκο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αποκτά η Πάφος

Τη δημιουργία πάρκου αφιερωμένου στην Γενοκτονία των Ποντίων αποφάσισε χθες βράδυ ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο «Αττικό».

Όπως αναφέρει το pontos-news.gr, το πάρκο θα δημιουργηθεί σε τουρκοκυπριακό τεμάχιο γης επί της λεωφόρου Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Την πρόταση κατέθεσε στο ΔΣ Πάφου η δημοτική σύμβουλος του ΔΗΣΥ Νίνα Γκαρακλίδου, τονίζοντας ότι το έργο αυτό θεωρείται υψίστης σημασίας για τον απανταχού ελληνισμό.

Μάλιστα, ανήμερα τη 19η Μαΐου ο δήμαρχος Πάφου Φαίδων Φαίδωνος μαζί με την Ν. Γκαρακλίδου μετέβησαν στο μνημείο της Γενοκτονίας, στον περίβολο της Εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων, και κατέθεσαν στεφάνια στη μνήμη των 353.000 θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων